Ameri ne idu u Rusiju, penal k'o kuća za teoretičare zavera

Autor: Boban Filipović
sreda 11.10.2017.
16:40
Izvor: Sportske.net

Sve je otišlo u Honduras u CONCACAF kvalifikacionoj grupi...

Beta/AP Photo/Conroe Courier, Alan Warren
Beta/AP Photo/Conroe Courier, Alan Warren

Povezane vesti

"Jenkijima" je bio dovoljan i bod u poslednjem kolu protiv fenjeraša grupe Trinidada i Tobaga u gostima za plasman na osmi Mundijal u nizu, ali su rasterećeni domaćini slavili sa 2:1 i taj niz je prekinut.

Mnogo je onih koj tvrde da je nedolazak Sjedinjenih Američkih Država u Rusiju politička odluka, da ima veze sa zategnutim odnosima dve supersile, koji u mnogome podseća na hladnoratovsko doba, na vreme kada su reprezentacije ovih dveju država bojkotovale takmičenja koja se održavaju u onoj drugoj,  no to spada u domen teorija zavera i treba ih ostaviti po strani.

Smena Jirgena Klinsmana je sa ove tačke gledišta bila izutetno loša odluka ameiričkog saveza. Reprezentacija pod vođstvom Brusa Arene ne da se nije preoprodila, već je tonula sve dublje. Činilo se da će Ameri uspeti da se izvuku posle ubedljive pobede nad Panamom u pretposlednjem kolu (4:0) jer su tada držali ssudbinu u svojim rukama, ali su pali na poslednjem i naizgled najlakšem ispitu izgubivši od reprezentacije koja je pre ove, za SAD kobne kvalifikacione utakmice, nanizala šest poraza.

Osim toga, Kostarika i Meksiko, reprezentacije koje su uoči poslednjeg kola obezbedile plasman na Mundijal, nisu mnogo zapinjale i direktno su kumovale neuspehu Amerikanaca, pa se, osim "hladnoratovske", promaja i teorija zavere o latinsko-američkoj solidarnosti.

Nezainteresovani Meksikanci su izgubili u Hondurasu sa 3:2, a Kostarika u susednoj Panami sa 2:1 posle preokreta domaćina u drugom poluvremenu.

Ono što treba posebno naglasiti je da je prvi gol Paname u istorijskoj pobedi nad Kostarikom bio je neregularan.

Izjednačujući gol Panamaca iz 53. minuta uopšte i nije bio gol jer lopta nije ni prešla gol liniju, a uz to je "strelac" Peres pre toga igrao rukom.


Gol za pobedu postigao je Tores u 88. minutu, a stiče se utisak da njegovom čuvaru nije baš bilo mnogo stalo da ga zaustavi.


Cirkus se nastavio i par minuta kasnije, kada je redar "ukrao" vreme u nadoknadi,  a posle poslednejg sudijskoj zvužduka je usledio delirijum - Panama se prvi put u istoriji plasirala na Mundijal.


Panama je kvalifikacije završila na trećem mestu na tabeli sa 13 bodova, isto koliko je osvojio i Honduras, ali zbog bolje gol-razlike Panama ide direktno na Mundijal, dok će Honduras pokušati da ga se domogne kroz baraž sa Australijom.

Amerika je ostala ispod crte i neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u "neprijateljskoj" Rusiji, što znači da neće igrati na Mundijalu prvi put od Meksika '86.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sinisa Panovski
Thursday, 12.10.2017
08:54

pitanje je dali ce se to SP uopste i odrzati????

avatar
Wednesday, 11.10.2017
19:52

deru oni košarku sta ih briga za ovo

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
17:21

Ovde je bas ocigledno da nije presla liniju, ali jeste bio prekrsaj pre toga:-D Inace, ja mislim da Sovjeti ne bi bojkotovali OI '84 da ovi nisu pre toga u Moskvi, drugim recima, ne bi oni nikad prvi poceli sa takvim igrarijama.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 11.10.2017
17:05

E, ali Rusija nije bojkotovala SP '94, cak je i Oleg Salenko ostao upamcen po pet golova (Kamerunu) na jednoj utakmici:-D Vidite da nije sve otislo u Honduras, SP nije otisao tamo. PRAVDA ZA HONDURAS; UA PANAMA!

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 11.10.2017
17:03

znaci Latino-Amerikanci smestili Jenkijima da ne odu na Mundijal. e sad mi jos draze i milije sto ih nece biti na prvenstvu

avatar
SL_Komedija
Wednesday, 11.10.2017
17:01

Lopta nije prešla gol liniju, ali bio je penal, naravno postoji i mogućnost da oni taj penal ne bi iskoristili. U svakom slučaju, opet sudije greše kao i svuda, isto tako i Ganu pre neki dan oštetiše, za ovako bitne utakmice mora VAR tehnologija.