Ambasada Ukrajine ogorčena zbog antisrpskih poruka na utakmici u Kijevu

Autor: Darko Mitrović
utorak 29.10.2019.
18:07
Izvor: Sportske.net

Snažna osuda uvredljivih skandiranja.

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Ovdašnju javnost juče je šokirao snimak koji se na jednom YouTube kanalu pojavio sa utakmice iz Kijeva, između Dinama i Kopenhagena, u okviru trećeg kola Lige Evrope.

Pomenuta utakmica odigrana je prošlog četvrtka, a organizovanoj grupi navijača Dinama podršku na tribinama je pružila i grupa navijača zagrebačkog Dinama. Kako se može čuti na pomenutom snimku, tokom utakmice su zajedničkim snagama skandirali ''ubij Srbina''.

Sve ovo šokiralo je i Ambasadu Ukrajine, koja se danas tim povodom oglasila saopštenjem koje u nastavku prenosimo u celini.

''Ambasada Ukrajine je duboko ogorčena provokacionim izjavama protiv bratskog srpskog naroda, koje su zvučale tokom fudbalske utakmice 'Dinamo Kijev' – 'Kopenhagen' 24. oktobra ove godine na stadionu u Kijevu.   

Ambasada Ukrajine ove neljudske i očigledno ne ukrajinske pozive smatra ne samo antisrpskom već i snažnom antiukrajinskom provokacijom.

Ambasada oštro osuđuje ovu podmuklu provokaciju i njene organizatore.

Znamo ko ima koristi od stvaranja napetosti između Srba i Ukrajinaca, a policija mora dati jasan odgovor ko je to konkretno organizovao, kao i preduzeti mere za sprečavanje sličnih situacija.

Ambasada Ukrajine želi da naglasi, u slučaju takvih izjava protiv Srba, naš odgovor je jasan: svako od nas, svaki saradnik ambasade je u ovom slučaju takođe SRBIN'',
navodi se u saopštenju.

Ne propustite