Amarkord - Kako je Riki Kaka odbio 120 miliona evra!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 05.10.2017.
09:06
Izvor: Sportske.net

Sve je bilo gotovo, ali je Brazilac odbio transfer. Da li je to promenilo istoriju fudbala, ali i njegovu karijeru?

Beta/AP Photo/John Raoux
Beta/AP Photo/John Raoux

Povezane vesti

Riki Kaka je otkrio čitavu priču oko propalog transfera i svetskog rekorda. On je naime imao ponudu Mančester Sitija u leto 2009. i Milan je pristao, u pitanju je bila suma od 120 miliona evra.

"Klubovi su se dogovorili bez mene, nisam ni znao, kao da su hteli da me stave pred svršen čin. Ali, čekali su moj pristanak", kaže Kaka.

On je dve godine pre toga osvojio "Zlatnu loptu", dvoumio se i na kraju odbio ponudu.

"Nisam imao vremena da čekam. Jer, Siti je bio klub u nastajanju, ja bih bio prvi koji je stigao tamo, to je sve bilo u začetku. Onda sam razmišljao o Engleskoj, kako će se moja porodica snaći tamo, znao sam da je to potpuno drugačije o Milana i odbio sam", priseća se Kaka koji je mogao da postane svetski rekorder i u primanjima i u visini transfera.

Umesto toga, otišao je za 60 miliona u Real Madrid, istog leta, tada je i Ronaldo došao na "Bernabeu" za 100 miliona.

Na kraju svi znate, Kristijano je srušio sve rekorde, Kaka nije uspeo u Madridu, vratio se kratko u Milan i sada igra u MLS ligi.

Da li bi se završilo drugačije da je prihvatio odlazak u PL? Da li bi imao mnogo bolju karijeru posle 2009. godine. Samo dve sezone kasnije je Siti osvojio titulu.

Ko to zna...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RSBelgrade
Thursday, 05.10.2017
14:06

Secam se tog vremena,za Milan sam navijao skoro kao i za Zvezdu,Kaka i Sevcenko ce mi ostati kao 2 najdraza i najbolja fudbalera,nije ovo bilo na leto 2009,nego 2008 i to za sumu od 108 miliona evra,iskreno koliko je tad Kaka uradio za Milan nije ni cudo sto su nudili u to vreme tolike pare,u jednu ruku nisam ni voleo da ode,a u drugu mi je bilo,pa i nek ode al bar ce biti ubedljivo najveci transfer svih vremena....jest da kad je kasnije presao u Real nije se bas ni naigrao od silnih povreda,al bar je u karijeri igrao za 2 najveca evropska kluba!

avatar
MSSZRMK
Thursday, 05.10.2017
11:08

Legenda,veoma drag igrac.Imao je magiju u sebi koji je jedinstven.Steta sto je povredjen presao iz Milana i nije se mogao sastaviti.

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 05.10.2017
09:25

On se povrijedio prije nego što je otišao iz Milana, to ga je usporilo, uz pritisak u Realu posle dovođenja galaktikosa teško mu je bilo. Svejedno veliki igrač, veliku karijeru je napravio, meni lično jedan od najboljih i najgledljivijih igrača, kakva je to lakoća bila :)))))

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Thursday, 05.10.2017
09:24

A pricao je da je otisao da bi pomogao Milanu finansijski. Pa sto nisi otisao za duplo vece pare onda...Ostalo znate...

avatar
Amar Zornic
Thursday, 05.10.2017
09:13

KakKo je samo ovaj covek odigrao onu sezonu 2007/8 ako se ne varam , bio je cisti genije na terenu . Steta sto kod vecine tih Brazilaca dodje do nekog zasicenja i odjednom nestanu , al dok traju milina ih je gledati