Alegri otkrio svoju budućnost, za titulu najzaslužniji treći golman! Ovo je početak prelaznog roka

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 14.05.2018.
09:06
Izvor: Sportske.net

Trener Juventusa blistao od sreće nakon četvrte duple krune u nizu, zna šta će se sledeće desiti. Juventus odlazi na odmor, kolo pre kraja, sad na scenu stupaju trener i čelnici kluba.

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Juventus je osvojio sedmu titulu u nizu, remi u Rimu bio je dovoljan za četvrtu duplu krunu pod vođstvom Maksa Alegrija.

On je blistao, sezona je završena na pravi način, nakon što je sudija Oliver slomio srca Juventusu na "Bernabeu" u četvrtfinalu Lige šampiona.

Za Alegrijevog doba, klub je igrao i dva finala Lige šampiona, oba izgubio (valjda su se i navikli kroz istoriju na takav ishod), ali ne odustaju.

"Nikada vam u ovom klubu ne nedostaje motivacija. Neću otići, mislim da ostajem, jedino ako me ne oteraju", rekao je Alegri sinoć posle trijumfa i stavio tačku na sve priče da će napustiti klupu zbog nedostatka dominacije.

Videćemo hoće li prihvatiti da produži ugovor do 2022. sadašnji ima još dve sezone.

Nasmejao je novinare, ali je u stvari istakao jedinstvo ekipe.

"Ko je bio igrač sezone. Pinsoljo, posle dve teške godine na pozajmicama, drago mi je zbog njega, moj glas ide ovom fudbaleru", rekao je Alegri o trećem golmanu koji nije ni branio.

Osvojena titula daće igračima sedmicu više za odmor, oni završavaju slavljem i feštom kroz Torino narednog vikenda protiv Verone, a pravi posao počinje.

"Odmah moramo da sednemo, za deset dana, slavlje je prošlost, mi ovde tako razmišljamo, krećemo od nule"
, dodao je Alegri.

Tri pojačanja su već poznata, Spinacola i Kaldara iz Atalante stižu posle kaljenja, zauzeće mesta u odbrani, Emre Džan je do sada najveće pojačanje stiže kao slobodan igrač.

Četvrti bi trebalo da bude Mateo Darmijan, on je na korak od Juventusa, čime bi praktično bila izvršena revolucija u odbrani, odlaze Asamoa, Lihštajner, verovatno i Aleks Sandro, Barzalji će biti tek četvrti u rotaciji štopera u svojoj oproštajnoj sezoni, a Benatija verovatno novi lider odbrane.

Odlazi i Bufon, Šćešnji je prvi golman, u to nema nikakve sumnje, sada se kao rezerva pominje Matija Perin, mada će se verovatno Juventus odlučiti za iskusnijeg golmana poput Marketija iz Lacija.

No, dva najveća pojačanja bi trebalo da stignu tek kasnije.

Sve karte su bačene na Moratu, to više nije tajna, on bi trebalo da zameni Mandžukića, Čelsiju je ponuđeno 15 miliona za pozajmicu, plus obavezan otkup od 45 miliona, dakle 60, što je 20 manje nego što su ga platili. Morata koji zarađuje 9 miliona po sezoni bi se odrekao tako velike plate kako bi se vratio u Juventus.

Da li to znači odlazak još nekoga?

"Iguain i Dibala ostaju", kaže direktor Marota, a ostaje još da pokušaju da dovedu Marsijala, mada on nije ni potreban, konkurencija na bokovima je paklena.

Ostaje još jedan igrač u veznom redu, pogotovo ako ode Kedira. Alegri želi Pelegrinija iz Rome, on ima klauzulu, ali teško će u Juve, želi da igra standardno.

Klub će čekati dobru priliku na tržištu, imaju prostora da uz prodaju Sandra, možda još Kedire i Ruganija, zarade oko stotinak miliona i ulože opet ogroman novac u dva ili tri igrača koji će praviti prevagu.

U svakom slučaju cilj se zna, nova dupla kruna i novi napad na Ligu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Monday, 14.05.2018
11:18

Ocekivano ! Sada dobar prelazni rok i idemo opet po sve trofeje , pa i taj klempavko mora jedan dan da dodje ! FORZA JUVENTUS

avatar
MaNcHesTeR_ed
Monday, 14.05.2018
15:30

da imate srece kao real nije nedostizan ni klempavko.

avatar
Mangus
Monday, 14.05.2018
09:56

Krilne pozicije u Juveu su odlicno pokrivene. Kosta, Kvadrado, Pjaca, Bernadeski, pa i Dibala. nVezni red treba ojacati, Markizijo nije vise ono sto je bio, Kedira odlazi, ostaju Pjanic i Matuidi kao sigurice i sad Can. Kazu da je Bentankur odlican ali nesto se nije naigrao ove sezone. Odbrana je kriticna, i tu treba uloziti poprilican novac. Hovedes ne ostaje, bekovi prakticno svi odlaze osim De Silja, al on nije ekstra klasa. nRuganija nece prodati, mlad je i treba da stasava, mogu samo da mu daju vise vremena.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Monday, 14.05.2018
09:49

Morata je placen 66 mil.€ a ne 80 mil.€.

avatar
El Clásico leyendas
Monday, 14.05.2018
09:16

sudija Oliver im nista nije kriv . penal je cist

avatar
Ruske39
Tuesday, 15.05.2018
00:20

Da stvarno verujes u to, ne bi komentarisao vest o Juventusovom osvajanju titule i pravdao se

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 15.05.2018
11:46

Hamman,Del Piero,Ferdinand,Owen,Gerrard,Lampard,Gullit,Desai i mnogi drugi tvrde da je penal cist ajde ti navedi koja strucna lica tvrde suprotno