Alegri osuo paljbu, gde su sada kritičari i ko to treba da se leči?

Autor: Beta Beta
sreda 13.03.2019.
13:18
Izvor: Beta

Trener Juventusa Masimilijano Alegri čestitao je svojim fudbalerima porlazak u četvrtfinale Lige šampiona i kritikovao one koji su sumnjali da crno-beli mogu da nadoknade dva gola zaostatka protiv Atletiko Madrida.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus se sinoć plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u Torinu pobedio Atletiko Madrid sa 3:0. Crno-beli su nadoknadili dva gola zaostatka iz prve utakmice osmine finala u Madridu.

"Nismo bili savršeni, ali ostali smo koncentrisani. Postojao je rizik da udjemo histerično u utakmicu, pošto se mnogo pričalo o našem zaostatku i mogućem povratku, ali imali smo 95 minuta da obavimo posao. Ekipa zaslužuje čestitke, obavila je veoma dobar posao", rekao je Alegri, preneli su italijanski mediji.

Sva tri gola postigao je Kristijano Ronaldo.

"Bilo bi zaista čudno za Ronalda da završi sezonu u Ligi šampiona sa samo jednim golom... Bio je dobar, a momci su doprineli, uključujući i navijače koji su napravili divnu atmosferu. Priredili smo divno fudbalsko veče onima koji sa mnogo strasti prate sport u Italiji", dodao je Alegri.

Pojedini mediji kritikovali su Alegrija i ekipu posle poraza u prvom meču u Madridu.

"Oni koji kritikuju nisu moj problem, to je njihov problem. Šta bi još trebalo da uradim? Za pet godina smo osvojili četiri i tri četvrtine skudeta, dva puta smo igrali u finalu Lige šampiona i četiri puta smo osvojili Kup. Šta još mogu da uradim? Njima je potrebno lečenje, ne meni. U svakom slučaju, kritika može da bude poučna, a meni je i zabavna", rekao je Alegri.

Osminu finala Lige šampiona obeležili su preokreti, pre Juventusa, na taj način dalje su prošli Ajaks, Mančester junajted i Porto.

"Ovo je vrlo teško takmičenje i kada su dve ekipe na relativno sličnom nivou, te stvari se dogode", dodao je trener italijanskog šampiona.

Upitan da li je njegova ekipa favorit za osvajanje Lige šampiona, posle eliminacije Real Madrida i Pari Sen Žermena, Alegri je odgovorio odrično.

"Ne, mi smo jedni od kandidata, a da smo ispali posle ovakve igre, ne bi imalo mnogo šta da se priča. Ako ne igraš u osmini finala, ne možeš da sanjaš o osvajanju Lige šampiona, a da bi to znao, nije ti potrebna diploma sa Harvarda. Ako prodješ grupnu fazu možeš da se nadaš, u suprotnom, moraš da se okreneš Ligi Evropa. Idemo korak po korak", naveo je Alegri.

Alegri je imao mnogo problema sa sastavom, suspendovan je bio Aleks Sandro, a povredjeni su Matija De Šiljo, Daglas Kosta, Sami Kedira, Andrea Barzalji i Huan Kuadrado.

Emre Džan je sinoć mnogo pomogao u odbrani, a njegovu igru pohvalio je Alegri.

"Snažno se branio i pokazao dobar karakter. Mislim da je to najbolja utakmica Emrea Džana otkako je došao u Juventus. Dokazao se", rekao je Alegri.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona biće održan u petak.

Osim Juventusa u četvrtfinale su prošli Ajaks, Totenhem, Mančester junajted, Porto i Mančester siti.

Večeras se igraju dva revanša osmine finala, Barselona-Lion i Bajern Minhen-Liverpul. U prvim mečevima nije bilo golova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 13.03.2019
18:23

dobro tu ima parvo trofeji govore sve to je istina

avatar
MarioJ
Wednesday, 13.03.2019
17:37

Alegri je bez sumnje vrhunski stručnjak i najbolji italijanksi strateg ubjedljivo.

avatar
premovic
Wednesday, 13.03.2019
17:28

El gran Ronaldo!

avatar
Wednesday, 13.03.2019
17:18

želim juventusu sve najbolje i da izvuku barsu i mesija

avatar
Nenadd
Wednesday, 13.03.2019
17:16

Gura se Juventus da li zbog ronalda ili serie a, svejedno...penal ni blizu nije bio, kjelini zasluzio 5 zutih za simulacije i kreveljenje...nemam reci...atletiko ocajan i sto je jos cudnije nista se ne bune ni za penal ni celu utakmicu uopsteno, neuobicajeno za njih...smrdi na namestaljku

avatar
Curva Sud Milano
Wednesday, 13.03.2019
17:04

Trener koji ne igra jednim stilom kao npr Sari, Gvardiola, Klop... Čovek za razliku od drugih ima plan B pa i C, zna šta treba da menja kad ne ide. Zna da se brani i da napada. Koliko je samo napredovao od 2011. kada je pustio Pirla i poklonio Juveu titulu a imao je mnogo jaci tim.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 13.03.2019
16:19

Nikad slabiji timovi u 1/4 finalu. Bar 4 tima nisu taj nivo.