Alegri i Juventus - Treća runda, ovih pet igrača su kamen spoticanja!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 17.05.2019.
08:37
Izvor: Sportske.net

Strane se još nisu približile, razgovara se o budućnosti kluba, novac je potpuno u drugom planu. Hoće li Juventus popustiti?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Dva sastanka su poslužila da obe strane iznesu argumente, prvo je Anjeli večerao sa Alegrijem, juče su u Kontinasi u trening centru, trener i sportski sektor, potpredsednik Nedved i direktor Paratići razmenili mišljenja o eventualnom dogovoru.

Kako se procenjuje, postoji oko 60% šansi da Alegri ostane, mada je pitanje da li je spreman da odustane od nekih zahteva.

Naime, novac nije tema, ako produži ugovor na tri godine, Alegri će dobiti malu povišicu, ali njega mnogo više zanima revolucija u klubu.

Ne odustaje od plana da se tim promeni, pet igrača je na njegovom spisku za prodaju.

U pitanju su Kanselo, Aleks Sandro, Pjanić, Mandžukić i Dibala.

To znači praktično nove igrače na bokovima, vezistu svetske klase i takvog napadača, najverovatnije Ikardija koji svim silama želi u Juventus.

Sa druge strane Nedved i Paratići se slažu da su potrebne promene, ali smatraju da je teško podići kvalitet sadašnje ekipe.

Recimo, da li Juve može da nađe zamenu za Pjanića, Pogba je preskup, a i Real je u boljoj poziciji.

Da li je moguće naći nove bekove, Kansela će lako prodati, ali je Aleks Sandro izgubio na vrednosti. Meta je Ferlan Mendi, ali njega hoće i ostali veliki klubovi.

Hoće li stići ponuda iz Kine za Mandžukića, da li je neko spreman da plati 100 miliona za Dibalu. Na sva ta pitanja nema odgovora, Nedved i Paratići sumnjaju, da ako ispune Alegrijev plan i stave pomenutu petoricu u izlog, mogu da dovedu bolje igrače.

I to je osnovni kamen spoticanja.

Juventusu ne ide u prilog što nema rešenje, kako rekosmo Gvardiola, Klop, Poketino su nerealne mete, Dešamp ostaje na klupi Francuske, neka druga imena neće raspaliti maštu navijača, i dalje se pominju Mihajlović i Inzagi.

Anjeli ne želi Kontea, to je ponovio saradnicima, tu pregovora i nema, bivšem kapitenu i treneru su zatvorena vrata Juventusa.

Nimalo laka odluka, kako rekosmo, treća i možda poslednja runda je danas, mada će saopštenje verovatno biti izdato u ponedeljak, nakon fešte na "Alijancu" povodom osme uzastopne titule...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Friday, 17.05.2019
12:37

Ajde bre idi i ne srami se ! Misli da je u poziciju da postavlja uslove ... Ja bi njega nogirao posle fijaska protiv Ajaxa

avatar
Goran.984
Friday, 17.05.2019
12:02

Alegri je 100% upravu... ako ostane sa ovom ekipom sa sitnim pojacanjima sezona ce biti opet ista,monotona. On hoce revoliciju sto se i ja slazem...pa gdje puklo da puklo... uzimaj najbolje,odresi kesu Anjeli.