Alaves je pravi hit, treći trijumf u nizu, potopljena i "Žuta podmornica"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 28.10.2018.
20:36
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Vitorije se vratila na drugo mesto na tabeli.

EPA-EFE/ADRIAN RUIZ DE HIERRO
EPA-EFE/ADRIAN RUIZ DE HIERRO

Povezane vesti

Malo ko je mogao da zamisli da će se Real nakon deset kola nalaziti na devetom mestu španske Primere.

Nakon debakla u "El Klasiku" upravo se tu i nalaze, po svemu sudeći doći će do promene na klupi "Kraljeva".

I dok Real tone, Alaves ne prestaje da oduševaljava, a ako je retko ko pretpostavio propast Madriđana, onda sigurno niko nije pretpostavio da će se nakon nešto više od četvrtine prvenstva na drugom mestu na tabli nalaziti Deportivo Alaves.

Ekipa iz Vitorije je vezala treći trijumf, nakon Selte i madridskog Reala, oružje su pred Alavesom položili i fudbaleri Viljareala, Deportivo je slavio sa 2:1 (0:1), nakon preokreta i pobedonosnog gola duboko u sudijskoj nadoknadi.

Počelo je loše po Baske, igrao se 10. minut kada je Pedrasa ostavio zicer Đeraru Morenu, koji je sjajni strelac iskoristio, Viljareal je poveo sa 0:1.

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata, a nakon samo šest minuta igre u nastavku, Alaves poravnava.

Joni je izveo slobodnjak, najbolji u skoku bio je Kaljeri, koji lepim udarcem glavom matira Asenha za 1:1.

Igrao se 73. minut kada je Alaves imao priliku za preokret, ali je Asenho zaustavio pokušaj Jonija iz izgledne pozicije.

Samo par minuta kasnije, dobra šansa na drugoj strani, Ekmabi je pucao nakon dobrog prodora, ali je lopta nakon njegovog udarca otišla preko gola.

U 81. minutu Sobrino nadomak postizanja gola za preokret, ali je lopta nakon njegovog udarca prohijala pored leve stative.

Ređale su se šanse za Alaves u finišu, Ibai je u 86. minutu jedan dobar volej poslao pored gola, da bi samo minut kasnije nakon novog pokušaja Sobrina domaćin dobio samo korner.

I onda, četvrti minut nadoknade, gužva pred golom gostiju, na kraju se najbolje snalazi Baston, koji matira Asenha za potpuni preokret.

Na kraju je bivši napadač Svonsija postavio i konačan rezultat, fantastični Alaves drugi na tabeli nakon 10 kola, sa bodom manje od Barselone, dok je Viljareal tik iznad zone ispadanja sa samo devet bodova. Darko Brašanac je meč gledao sa klupe domaćina.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke