Alarm u Realu – Anćeloti okreće 'novi list'!

Autor: Miloš Marković
utorak 02.09.2014.
11:03
Izvor: Sportske.net

Prepoznatljivo smiren i staložen, Karlo Anćeloti je pokazao karakter nakon poraza od Real Sosijedada, odlučan je da neke stvari promeni. Ko će biti žrtveno jagnje?

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Jedan poraz, jedan rezultat kakav je viđen na meču protiv Real Sosijedada, dovoljan je da se galaktička mašinerija Florentina Pereza u javnosti podvede kao 'manje atraktivna prevozna sredstva'.

Uložio je prvi čovek kraljevskog kluba mnogo novca u izgradnju imperije, koja je na kolena pala pred 'prosečnim' rivalom iz Primere. Očito je, novci ne igraju na terenu, a više od samog rezultata zabrinjava način na koji su se igrači poneli na terenu.

Karlo Anćeloti je nezadovoljan pristupom igrača, već nakon meča je poručio da prihvata krivicu na sebe, te da će nešto ozbiljno morati da promeni.

Navijači su iskoristili priliku da se naslade nad prodajom Alonsa i Di Marije, 'marketinški neisplativih' igrača, čiji je uticaj na igru ipak bio nemerljiv u minulom periodu. Sa Modrićem – Alonsom – Di Marijom, Anćeloti je osvojio Ligu šampiona, sada kreće od nule kada je u pitanju kreiranje nosećeg stuba svoje ekipe.

I Kristijano Ronaldo je juče prokomentarisao da bi neke stvari uradio drugačije, i kada su transferi i izbor ekipe u pitanju, sada je Anćeloti na potezu.

Pre svega, postavlja se pitanje, gde se uklapaju Kros i Hames? Da li je Kros centralni vezni igrač, da li Hames može da igra lažnu 'devetku'?

Nemac je u Bajernu minule sezone igrao kao plejmejker u centru, Toni se najbolje snalazi u 'rupi' iza napadača, njegovom profilu se ne uklapa pridev 'defanzivni' vezni. Guranjem Krosa u napadačku liniju, Hames ostaje neiskorišćen u poslednjoj trećini terena, pred Anćelotijem je težak izbor.

Ne sme se zaboraviti da Italijan na raspolaganju ima Iljaramendija, Kediru,  Iska, a poslednjepomenuti je zvučno ime za koga u ovom trenutku nema mesta u timu.

Ulaganje u dovođenje skupocenih fudbalera moglo bi da košta Real Madrid, Hamesa i Krosa nije poželjno držati ni na klupi...

Videćemo šta će uraditi Anćeloti, postoje pozivi da krene od gola, na toj poziciji je takođe Perez kupio sjajno rešenje, definitivno u boljoj formi nego što je Kasiljas, koga reputacija i ugled i dalje, čini se, čuvaju među stativama.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke