Alardajs: "Ponašao sam se smešno"

Autor: Beta Beta
sreda 28.09.2016.
16:06
Izvor: Beta

Bivši selektor Engleske, Sem Alardajs rekao je danas da se ponašao "smešno", ali da je "navodjenje pobedilo", a nije isključio mogućnost da će se vratiti fudbalu posle sramnog odlaska sa funkcije.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Alardajs je u utorak napustio mesto selektora posle samo 67 dana na toj funkciji nakon što je dnevni list objavio snimke na kojima bivši selektor nudi savete kako da se "zaobiđu" transfer pravila.

"Sad kad razmislim, bilo je smešno to što sam uradio. Hteo sam da pomognem nekome koga poznajem duže od 30 godina, ali sam, nažalost, pogrešio u proceni. Snosim posledice, navođenje je pobedilo ovog puta i moram to da prihvatim. Vrlo prijateljski sam se razišao sa ljudima iz Fudbalskog saveza (FA). Izvinio sam se svima. Imam ugovor o poverljivosti i ne mogu mnogo da pričam. Sada idem van zemlje da se ohladim i da dobro razmislim o svemu", rekao je Alardajs, a preneo Bi-Bi-Si.

List Dejli telegraf tajno je snimio Alardajsa kako razgovara sa novinarima koji su se predstavili kao biznismeni iz Azije. Selektor tu priča o "zaobilaženju" pravila o vlasništvu treće strane.

On je pre današnjeg izlaska pred novinare ispred svoje kuće rekao Skaj sportsu da je sastanku prisustvovao da bi učinio uslugu prijatelju i agentu Skotu Mekgarviju, jer se nadao da će on možda sklopiti posao posle toga.

Upitan hoće li se vratiti fudbalu, odgovorio je: "Ko zna? Moraćmo da sačekamo i da vidimo".

Telegraf je danas objavio da je istraga šira i da su još osmorica "sadašnjih ili bivših" trenera iz Premijer lige umešani u korupciju, ali bez navodjenja imena.

Engleska 8. oktobra igra protiv Malte u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Tu utakmicu će sa klupe voditi asistent Garet Sautgejt. On će biti zadužen i za utakmice sa Slovenijom i Škotskom, kao i prijateljsku sa Španijom. FA je objavio da traži novog selektora.

Alardajs je tim vodio samo na jednoj utakmici, pobedi protiv Slovačke 1:0 na početku kvalifikacija, tako da je sada postao selektor sa najkraćim mandatom u istoriji Engleske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paklena pomorandza
Wednesday, 28.09.2016
17:27

Najbolji selektor Engleske svih vremena,covek ima ucinak 100%!

avatar
bebel
Wednesday, 28.09.2016
16:48

Bit će zanimljivo doznati ko su još osmorica trenera umiješanih u ovu aferu. Neke vrlo lako mogu tu zamisliti...

avatar
james sawyer
Wednesday, 28.09.2016
17:39

na koga sumnjas?

avatar
bebel
Thursday, 29.09.2016
08:02

U interesu istrage ne smijem spominjati imena, he he... No, da se moram kladiti na nekog, moj prvi izbor bio bi Harry Redknapp.

avatar
Lord Bobinjo Rulz!!!
Wednesday, 28.09.2016
16:32

To su ti preposteni Englezi :D