Alan objasnio - zašto je Premijer liga bolja od Serije A!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 10.11.2020.
20:15
Izvor: Sportske.net

Brazilski vezista osetio razliku već posle nekoliko meseci na Ostrvu.

EPA-EFE/Jan Kruger
EPA-EFE/Jan Kruger

Povezane vesti

Odskorašnji vezista Evertona Alan objasnio je za brazilske medije u čemu je ključna razlika između engleskog i italijanskog fudbala.

Brazilac je proveo pet godina u Napoliju iz kojeg je letos na insistiranje Karla Anćelotija stigao u Everton.

Prvih nekoliko meseci na Gudison Parku bili su dovoljni da spozna ključne razlike između dve od pet najjačih evropskih liga.

"Engleski fudbal se razlikuje od italijanskog. U Italiji je dosta taktike i slabiji klubovi previše poštuju favorite. U Engleskoj je inrezitet na mnogo višem nivou i svi klubovi kidišu da pobede" - rekao je Alan.

Zatim se podsetio na pola decenije provedene u Napulju gde je doživeo mešavinu blistavih i trenutaka za zaborav.

"U Napoliju sam proveo pet godina. Najčešće trijumfalnih uz dosta dobrih utakmica i velikih izdanja u Ligi šampiona. Nažalost, doživeo sam i loše trenutke sa klubom. Stvari koje su se desile svuda, naravno" - rekao je Brazilac dodajući da je letos došlo vreme za promenu sredine.

"Moje vreme u Napulju se bližilo kraju. Došlo je vreme da promenim sredinu i upoznam novu kulturu. Nadam se da ću postići velike stvari sa Evertonom, kao što sam to učinio u Napoliju" - rekao je Alan koji se obratio brazilskim novinarima po povratku u državni tim posle godinu dana pauze.

baner mitrovic

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Wednesday, 11.11.2020
00:02

Dosadna su vise ta poredjenja calco=taktika i PL=besomucno trcanje i puno love. Najjaca je Primera, onda dva prazna mesta pa PL, potom Calcio i Bundes liga...realno italijansku fudbal je trenutno ocajan.