Ako ste se pitali što Real nema problema za FFP, sa ovim brojevima mogu da dovedu koga požele!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 27.05.2019.
10:40
Izvor: Sportske.net

Kako funckioniše mašina za pravljenje para. Sa ovakvim prihodima, ali i uslovima otplaćivanja kredita, jasno je, oni su gospodari na tržištu...

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Real Madrid je klub koji će mnogo uložiti u pojačanja ove sezone, a mnogi se pitaju kako će uspeti da ostanu sa takvim platama, odnosno trošenjem van udara FFP.

Istina je da klub posluje odlično, plate prve ekipe su oko 280 miliona, troškovi su porasli za 135 miliona u poslednjih pet godina, tačnije od dolaska Bejla.

Klub ima 811 zaposlenih, ukupno izdvaja za plate 430 miliona, što je podnošljivo, s obzirom na prhode od 750 miliona.

Drugim rečima Real troši 57% prihoda na plate, što je daleko ispod gornje granice od 70 miliona. Oni zbog toga neće imati problem kao Barselona, da podignu platni fond. Jer, ako dovedu Nejmara, njegova plata bi bila 70 miliona bruto, što bi značilo da bi bili na oko 500 miliona što je i dalje 66%.

Posle odlaska Kristijana, njegova plate je podeljena na povišice Krosu i Modriću i dolazak Kurtoe, odnosno primanja Belgijanca.

Ostalo je prostora za Azara, ako uspeju da se oslobode Bejlovih 17 miliona, dok se veruje da plate Eriksena i Jovića neće biti veće od 10 miliona po sezoni.

Sve to Real može da plati i opet ostane ispod gornje granice.

Sledeće je ulaganje u stadion, naime, imaju grejs period do 2022. za kredit od 575 miliona evra, a onda će ga plaćati do 2049. nešto manje od 30 miliona godišnje. No, stadion bi trebalo da se isplati, dovoljno je samo reći da će uz veće prihode i sponzor platiti za ime, plus, ne zaboravimo i sponzorski ugovor sa Adidasom od neverovatnih 120 miliona godišnje.

Real bi trebalo da bude prvi tim koji će u budućnosti fakturisati milijardu evra, što će značiti da mogu da povećaju i troškove.

Jednostavno, mašina za pravljenje novca...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP-chechk
Monday, 27.05.2019
15:45

Prvi fudbalski klub koji je prestao to da bude. Sada samo dizu standarde da tako kazem, sa poslovanjima, prihodima, i nekako vise deluju ko firma u kojoj bi hteo da se zaposlis zbog pogodnosti no ekipa za koju bi neko navijao sa fudbalske strane. Cist brend.

avatar
Z
Monday, 27.05.2019
12:17

Ja odavno pisem da Real nije samo FC, nego i uspeena firma, a Perez biznismen i pravi CEO

avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 27.05.2019
12:06

Real je osvojio 4 LS u poslednjih 5 godina, to je donelo lovu od tv prava, nagrada, karata, svega. Dalje, to im je donelo velike ugovore, poput tog sa Adidasom od 120 milki godisnje. Nisu previse trosili na igrace, a cak su u plusu kad se sracunaju prodaje klinaca i CR-a.
Imaju dosta realniji budzet za plate od Barselone koja sakom i kapom deli 10,11,12,15 miliona.
Kako ste naveli, novi stadion ce sigurno nositi ime sponzora, imace prostora za jos 10 novih sponzora koji ce ucestvovati u radu stadiona, ili ce zaraditi od izdavanja objekata koji ce ici uz objekat...
Real je jedan od retkih klubova na ovoj planeti koji NIKAD nece imati problema sa FFP, pored UTD-a, Liverpula i Bajerna.
PSZ i Siti su na udaru, sto smo videli poslednjih godina, a Barselonine nerezonske kupovine i plate su ih doveli na ivicu, zato se i muce sa dovodjenjem igraca iako imaju ogromne prihode.
Oni ce prodisati finansijski tek kada Mesi ode, zajedno sa Pikeom, Suarezom i Rakiticem, koji imaju ogromne plate.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 28.05.2019
01:19

Nije bas sve tako ao sto si napisao! Barca je prvi klub koji je jos pre godinu dana poslovao preko milijardu eura, to znaci da je cak za 250 miliona vise poslovao od reala i da barca moze cak sta vise i nekim igracima i da vecu platu isplati! Barca jedino Mesiju i jos nekome placa vecu platu, dok ostalim igracima isplacuje ko i svi ostali klubovi! Barca nije u krizi i nikad i nije ni bila, jedino kad joj je Franko diktator zatvarao kao klub i novac njen davao realu, tada je barca bila u krizi i nikad vise!

avatar
Mirjevac
Wednesday, 29.05.2019
00:04

Kad je real trosio novac na Bejla preko 100 miliona i na Ronalda isto tako, tada barca nije trosila! Barca je proslog prelaznog roka potrosila oko 200 miliona na dva igraca, a real nije, zato ce barca sad ovog prelaznog roka da potrosi manje od reala, i koja je sad tu razlika? Barca nema problema sa finansijama, ona ima jos mnogo mesta za sponzore, poosto nije do kraja iskoristila mesto za sponzore kao sto je to real i mnogi drugi klubovi! barci su gazde to jest akcionari njeni navijaci, tako da ona nema potraznje i obaveze prema gazdama, to je mnogo dobra stvar po barcu, dok real je jedan deo akcija prodo privatno i sad on ima obaveze prema gazdi!

avatar
Milos Ilic_fb1
Tuesday, 28.05.2019
13:05

Barselona i Real isplacuju priblizno istu sumu godisnje za plate, a to je 400 miliona. I to je spisak za proslu godinu kada je CR bio u klubu.
Drugo, Barselona trosi novac kao da sutra ne postoji na transfere, Real poslednjih godina to manje radi.
Ne kazem da je barselona u krizi, ali kazme da imaju problema sa finansijama, sto je evidentno.