Ako se po jutru dan poznaje, neće Nevil dugo

Autor: Boban Filipović
sreda 09.12.2015.
23:17
Izvor: Sportske.net

Šamarčina za legendu Mančester Junajteda na debiju na klupi Valensije i to na utakmici koja je viđena kao 'zicer'.

BETA/AP Photo/Alberto Saiz
BETA/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Postavljanje Garija Nevila na mesto trenera Valensije bila je veliko iznenađenje budući da legendarni desni bek 'Crvenih Đavola' nije imao ozbiljan trenerski angažman po završetlu igračke karijere, već je u "vruću stolicu" uskočio sa mesta analitičara i stručnog konsultatna Sky Sportsa.

Bio je "taličan" za svoje pulene na utakmici 14. kola Primere kada je iz lože 'Mestalje' gledao derbi sa Barselonom koji je završen bez pobednika (1:1). 'Slepi miševi' su iščačkavli remi, igrom ga nikako nisu zalužili, mada je na neki način zadovoljena pravda jer je šampion poveo golom Luisa Suareza iz nedosuđenog ofsajda.

Nevil je debitovao na klupi večeras protiv Liona u okviru poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona gde je imao imperativ pobede.

Istina, Valensija je zavisila od rezultata u Gentu, gde je bilo neophodno da Zenit, koji je u prvih pet kola zabeležio isto toliko pobeda, ne izgubi od Belgijanaca.

Međutim, kola su krenula nizbrdo, 'Lavovi' su odigrali za ponos i slavili prvu pobedu u elitnom takmičenju ove sezone na 'Mestalji', a pored toga i Zenit je poražen u Gentu, što znači da je belgijski sastav najprijatnije iznenađenje u noakut fazi.

Ne može se Nevilu suditi na osnovu prve utakmice, ali u fudbalu ovako gorki počeci uglavnom završe neslavno. Želja Engleza da pojača tim dovođenjem vodećeg strelca Premijer lige Džejmija Vardija naišla je na podsmeh u fudbalskom svetu i ozbiljne osude i opaske da se ne razume dovoljno u španski fudbal kada već daje izjave tog tipa.

Menadžer Sautemptona Ronald Kuman je na osnovu ličnog iskustva upozorio da će Gari Nevil imati velikih problema na novom poslu i da je nemoguće da uradi bilo šta ukoliko ne govori španski jezik.

'Slepe miševe' čeka nastavak evroturneje u utešnom takmičenju, Ligi Evrope, dok u će u Primeri Gari Nevil biti na velikim iskušenjima da sa ekipom izbori plasman u Evropu naredne sezone jer stvari ne deluju baš najbolje.

Uzmimo za komparaciju primer Dejvida Mojesa, koji kao trener sa ozbiljnim stažom u Premijer ligi nije uspeo da opstane ni godinu dana za kormilom Real Sosijedada. Gariju Nevilu će biti još teže jer nikakvog iskustva nema (za razliku od svog brata i asistenta Fila, koji je pekao zanat kao pomoćnik Mojesu u Evertonu i bivšem treneru Valensije Nunu Espirtitu Santu), a uz to je stigao u klub koji ima daleko veće ambicije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
tino24
Thursday, 10.12.2015
17:29

Necemo krivit Nevillea, falila su nam dva najbolja igrača, Gomes i Feghouli..bez Gomesa na sredini terena smo najmanje 50% slabiji,a kad vidimo da je zamjena Feghouliju Santi Mina koji je Barci slucajno dao go i sad ga bezveze kuju u zvijezde,a ustvari je jos uvijek mnogo 'zelen' i neiskusan igrac, onda je jasno zasto se ovo sve desilo. Abdennour je trom i definitivno nije dostojna zamjena za Otamendija, Aderlan Santos se mnogo bolje pokazao dosad..Barragan takodje fali u odbrani, Cancelo je mnogo bolji u napadu dok je u odbrani igrac manje.. Dok se oni vrate, i uz par pojačanja u januaru,Valencia ce biti mnogo bolja u drugom dijelu sezone..AMUNT!!

avatar
Torr
Thursday, 10.12.2015
12:09

Ovako treba i Giggs da preuzme neki klub, pa da vidimo sta zna .. covek hoce odmah na klupu Uniteda , idi ti prvo u neki klub pa da vidimo rezultate !

avatar
Thursday, 10.12.2015
01:40

Jednostavno nije isto Engleska i Spanija potpuno drugaciji stil, dalje tek mu je prvi mec i naravno on nikako en bi porsao grupu time mu ne treba zameriti, e sad ako en auci Spanski moze se pozdraviti Spanci su vrlo nacionalno orjentisani i tesko c eprihvatiti Engleski na treningu. NEvil mora mnogo da radi, ali tek od februara s eo njemu moze suditi.

avatar
Emre Can
Thursday, 10.12.2015
00:40

polako ljudi 1. mec coveku

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 10.12.2015
00:32

NEvjerovatno kako je uopste dosao u Valensiju a prvi put postaje trener...Cak je rekao da ce jezicka barijera biti problem jer ne zna Spanski,stvarno sulud i cudan potez Nevila.

avatar
The KING(guapo)
Thursday, 10.12.2015
00:25

Nevil razume fudbal to se vidi iz onih analzia Ponedeljekom,po meni je problem sto nevil nema harizmu on moze da bude okej trener ali TOP tesko.