AK - 'Samuraji' sigurni, Uzbekistan bolji od Omana

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.01.2019.
17:25
Izvor: Sportske.net

Petog dana takmičenja na Azijskom kupu u UAE biće kompletirano prvo kolo grupne faze.

Epa/Ali Haider
Epa/Ali Haider

Povezane vesti

Današnji program na Azijskom kupu otvorile su selekcije Japana i Turkmenistana, a učesnik prethodnog Svetskog prvenstva u Rusiji opravdao je ulogu favorita.

"Samuraji" su u prvoj utakmici na turniru slavili posle preokreta sa 3:2 (0:1) i tako upisali prva tri boda u Grupi F u kojoj su izraziti favoriti.

Nije sve išlo po planu za Japance u premijernoj utakmici na kontinentalnoj smotri. Turkmenistan je poveo golom Arslanmirata Amanova u 26. minutu susreta i tu je minimalnu prednost zadržao do odlaska na odmor.

Uvodni deo drugog poluvremena doveo je stvari na svoje mesto. Petnaest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Japancima da preokrenu rezultat preko dvostrukog strelca Juje Osaka, dok je treći gol pao u 71. minutu i postigao ga je Ricu Donan.

Turkmenistan se vratio u život deset minuta pre kraja. Ahmet Atajev je pogodio "sa kreča" i smanjio na 3:2 ali je Japan uspeo da zadrži stečenu prednost i da upiše očekivanu pobedu.

U drugoj utakmici Grupe F Uzbekistan je savladao Oman rezultatom 2:1 (1:0) golovima Odila Ahmedova i Eldora Šomurodova.

Posle prvog kola u Grupi F Japan i Uzbekistan imaju po tri boda, a Turkmenistan i Oman su bez bodova. U drugom kolu sastaju se Oman - Japan i Turkmenistan - Uzbekistan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke