AK - Katar ponizio S. Koreju, "minimalac" Japana

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 13.01.2019.
17:34
Izvor: Sportske.net

Poslednjeg dana drugog kruga takmičenja po grupama na Azijskom kupu, nove pobede su zabeležile selekcije Japana i Katara.

Epa/Mahmoud Khaled
Epa/Mahmoud Khaled

Povezane vesti

Dve od poslednje tri utakmice drugog kola takmičenja po grupama na Azijskom kupu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima okončane su pobedama favorita.

Katar je bio više nego ubedljiv u duelu sa Severnom Korejom, slavio je sa 6:0 (3:0) i to je najubedljivija pobeda u dosadašnjem toku Azijskog kupa.

Tako će u trećem kolu Grupe E u međusobnom duelu Katara i Saudijske Arabije pasti odluka o tome ko će kao prvoplasirani u osminu finala, a obe selekcije svakako su se plasirale u eliminacionu fazu takmičenja.

Japan je minimalnim trijumfom (1:0) na Omanom zadržao prvo mesto u Grupi F. Strelac odluke bio je Genki Haraguči koji je u 28. minutu bio precizan sa bele tačke.

Poslednja utakmica drugog kola grupne faze takmičenja na Azijskim kupa igra se večeras, a sastaju se Turkmenistan i Uzbekistan.

Plasman u eliminacionu fazu takmičenja već su obezbedile selekcije UAE, Jordana, Kine, Južne Koreje, Irana, Iraka, Katara, Saudijske Arabije i Japana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke