AK: Jordan prvi učesnik osmine finala, Tajland slavio posle smene Rajevca

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.01.2019.
17:12
Izvor: Sportske.net

Utakmicama u grupama A i B počelo je drugo kolo na Azijskom kupu. Jordan overio plasman u osminu finala, "šok terapija" dala rezultata u selekciji Tajlanda.

Epa/Mahmoud Khaled
Epa/Mahmoud Khaled

Povezane vesti

Selekcije Jordana i Tajlanda upisale su pobede na startu drugog kola grupne faze Azijskog kupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tajland je posle šokantnog poraza od Indije smenio Milovana Rajevca i u drugom meču na turniru slavio protiv Bahreina rezultatom 1:0 (0:0).

Čovek odluke bio je Čanatip Songkrasin koji je mrežu protivničkog tima pogodio u trinaestom minutu nastavka.

Današnjom pobedom Tajland je ostao u trci za plasman u osminu finala, a dosta toga biće jasnije nakon večerašnjeg duela Indije i domaćina takmičenja.

Jordan je prva reprezentacija koja je overila plasman u eliminacionu fazu turnira. Nakon što su šokirali aktuelnog prvaka Australiju na startu takmičenja, reprezentativci Jordana savladali su i Siriju 2:0 (2:0) i tako overili mesto u osmini finala.

Musa Al-Tamari i Tarek Hatab doneli su Jordanu nova tri boda na Azijskom kupu i samim tim plasman u osminu finala.

Jordan će tako treći put na poslednjih pet Azijskih kupova igrati u eliminacionoj fazi turnira. Prethodno takmičenje završili su u grupnoj fazi, a u Kini i Kataru dogurali su do četvrtfinala.

Druga utakmica drugog kola u Grupi B igra se u petak, a sastaju se Palestina i Australija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke