AK - Domaćin u četvrtfinalu posle produžetaka

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.01.2019.
20:37
Izvor: Sportske.net

Domaćin sedamnaestog izdanja Azijskog kupa plasirao se u četvrtfinale, pošto je večeras nakon produžetaka uspeo da savlada selekciju Kirgistana.

Epa/Mahmoud Khaled
Epa/Mahmoud Khaled

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata plasirala se u četvrtfinale sedamnaestog izdanja Azijskog kupa i došla u poziciju da u narednom meču servira slatku osvetu aktuelnom šampionu.

Ujedinjeni Arapski Emirati savladali su selekciju Kirgistana sa 3:2 (1:1) posle produžetaka, pa će u četvrtfinalu odmeriti snage sa reprezentacijom Australije koja je posle penala eliminisala Uzbekistan.

Domaćin turnira imao je pobedu u rukama, ali je u nadoknadi vremena Tursunali Rustamov šokirao publiku i doneo Kirgistanu produžetke.

U dvanaestom minutu prvog produžetka Ahmed Kali pogađa sa "kreča" i postavlja konačan rezultat šestog meča osmine finala ovogodišnjeg Azijskog kupa.

Ujedinjeni Arapski Emirati će za plasman u polufinale igrati protiv Australije. Biće to repriza polufinala sa prethodnog Azijskog kupa koje su "Sokerosi" dobili sa 2:0 i tako napravili pretposlednji korak na putu ka tituli.

Meč UAE - Australija na programu je 25. januara na stadionu "Haza bin Zajed".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke