Ajntraht prekinuo seriju, Luku Jovića milimetri delili od još jednog gola

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.02.2018.
17:20
Izvor: Sportske.net

Prvi poraz Ajntrahta posle skoro dva meseca i utakmice sa Bajernom.

Beta/Stefan Puchner/dpa via AP
Beta/Stefan Puchner/dpa via AP

Povezane vesti

Danas se igraju još dve preostale utakmice 21. kola Bundeslige, a u prvoj od njih, Augsburg je na vom terenu savladao ekipu Ajntrahta sa 3:0.

Trijumf domaćih najavio je korejski internacionalac Ja Čeol-Ku u 19. minutu, kada se odlično snašao u kaznenom prostoru ekipe iz Frankfurta i poslao loptu uzdesnu stativu gola golmana Hradeckog - 1:0.

Samo tri minuta kasnije, srpski napadač Luka Jović bio je veoma blizu izjednačujućeg pogotka, odlično je reagovao na centaršut sa leve strane, šutirao glavom u levi ugao, ali je zamalo bio neprecizan, lopta je pogodila stativu i odbila se u gol-aut.

Do kraja poluvremena domaći su bili bliži drugom golu, odlične prilike imali su Kajubi, pa Gregoriš, ali nisu uspeli da savladaju Hradeckog.

Početkom drugog poluvremena, trener gostiju Niko Kovač odlučio je da zameni srpskog reprezentativca Mijata Gaćinovića, ali mu se to nije isplatilo.

Gregoriš je na asistenciju Kajubija u 76. minutu duplirao prednost Augsburga i praktično rešio pitanje pobednika, a konačnih 3:0 postavio je Rihter u 89. minutu.

Ajtraht je tako ostao na šestom mestu sa 33 boda, a Augsburg je sedmi sa 31 osvojenim bodom.

Ovo, 21. kolo kompletiraće večeras Hamburg i Hanover, čiji duel počinje u 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke