Ajaksu derbi kola, Tadić pogodio "sa kreča"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 23.12.2018.
14:31
Izvor: Sportske.net

"Kopljanici" su nastavili fantastičan niz započet krajem septembra. Dušan Tadić stigao do desetog prvenstvenog gola u derbiju sa Utrehtom.

Epa/Mario Cruz
Epa/Mario Cruz

Povezane vesti

Derbi susret 17. kola holandske Eredivizije odigran je u Utrehtu između istoimenog domaćina i ekipe Ajaksa.

Gosti iz Amsterdama savladali su ekipu Dika Advokata rezultatom 3:1 (1:0) i tako nastavili fantastičan niz započet 26. septembra.

"Kopljanici" su danas vezali devetnaesti meč bez poraza u tri različita takmičenja, a upisali su jedanaestu uzastopnu pobedu u Erediviziji.

Savršena transformacija iz defanzivnog u ofanzivni "mod" otvorila je prostor za kontranapad Ajaksa koji golom završava Kasper Dolberg.

Minimalnu prednost gosti su zadržali do odlaska na odmor, a deset minuta nakon što su se ekipe vratile na teren viđena je sporna situacija u kaznenom prostoru domaćih. Viljem Jansen je povlačio protivničkog igrača pa je sudija nakon dosta razmišljanja i uz pomoć VAR tehnologije pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Dušan Tadić. Srpski internacionalac stigao je tako do desetog prvenstvenog i ukupno devetnaestog gola u dresu Ajaksa od početka sezone.

Gol Dušana Tadića možete pogledati OVDE!

Petnaest minuta pre kraja Nik Venema pogađa glavom i vraća nadu Utrehtu. Završnica je ipak pripala ekipi Ajaksa koja jednostavno nije dozvolila protivniku da je ponovo ugrozi.

Na kraju je pao još jedan gol i to duboko u sudijskoj nadoknadi. Hakim Ziješ je asistirao, a Frenki de Jong pogodio za konačnih 3:1 i petnaesti trijumf Ajaksa u holandskom prvenstvu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke