Ajaksovo prokletstvo, suoči se sa Dućom Tadićem i desiće ti se neizbežno!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 21.11.2019.
11:22
Izvor: Sportske.net

Srbin i njegov tim kao strašni Kosač, evo kako su završili treneri koji su se sa njima suočili u Evropi...

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Neverovatan podatak, Maurusio Poketino je bio last man standing, odnosno poslednji preživeli u seči trenera koja je zadesila protivnike Ajaksa prošle godine u Ligi šampiona. Tačnije timove koji su igrali sa Ajaksom u grupi i nokaut fazi.

Podsetimo, holandski velikan je u grupnoj fazi igrao sa AEK-om, Bajernom i Benfikom.

Uspeli su da se plasiraju u osminu finala, prvi je stradao Rui Vitorija kouč "Orlova" u januaru ove godine, a mesec dana kasnije je Marinos Uzunidis dobio otkaz u grčkom klubu. Kovač je preživeo, do pre nekoliko nedelja...

Prokletstvo se inače prošle godine nastavilo na proleće. "Kopljanici" su slavili protiv Real Madrida što je odmah poslalo Santija Solarija na tržište rada. Zatim su nokautirali Juventus u četvrtfinalu, na kraju sezone, taj neuspeh je presudio da Alegri dobije otkaz, zamenio ga je Sari, iako je trofejni trener imao još godinu ugovora.

I na kraju, Ajaks je na neverovatan način ispao od Totenhema, ali sada i "Pevci" imaju novog trenera, Žozea Murinja umesto Poketina.

Dakle šest od šest, svi klubovi koji su se suočili sa "Ajaksovim prokletstvom" promenili su čoveka na klupi.

Da stvar bude još strašnija, pomenuti treneri su poput Uzunidisa (4 i po godine), Alegrija (pet), Poketina (pet) dugo bili na klupama svojih klubova. Rui Vitorija je Benfiku vodio četiri godine, a jedino je Solari kratko trajao, Kovač je bio na klupi nešto duže, godinu i po dana.

Sem Solarija i Poketina svi mogu da se pohvale i šampionskim titulama, ali Poketino je doveo "Pevce" do najvećeg uspeha u istoriji, finala Lige šampiona.

Vidi Tadića i budi smenjen...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Friday, 22.11.2019
03:26

Da su se u polufinalu umesto sa Totenhemom suočili sa Barsom, izgubili u Barseloni sa 5:0 i pobedili u Amsterdamu sa 6:0 Valverde bi bio jedini izuzetak iz te grupe.