Ajaks "petardirao" Bredu, Tadić dvostruki strelac!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.02.2019.
14:11
Izvor: Sportske.net

"Kopljanici" su bili više nego ubedljivi u duelu sa poslednjeplasiranim timom holandskog šampionata. Dušan Tadić dva puta u metu.

Epa/Olaf Kraak
Epa/Olaf Kraak

Povezane vesti

Opravdali su fudbaleri Ajaksa ulogu favorita u duelu 22. kola sa Bredom i slavili ubedljivu pobedu.

"Kopljanici" su savladali poslednjeplasirani tim na tabeli rezultatom 5:0 (1:0) i ponovo prišli prvoplasiranom PSV-u na četiri boda zaostatka.

Dugo je Breda odolevala na "Johan Krojf Areni" i može biti da bi zadržala egal na poluvremenu da u 38. minutu jedan od igrača nije napravio nepotreban pokret rukom u živom zidu i tako skrivio jedanaesterac.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je srpski reprezentativac Dušan Tadić koji je pogodio mrežu iako je golman krenuo na pravu stranu.

Već u uvodnih 15 minuta nastavka meča rešeno je pitanje pobednika. Kasper Dolberg je duplirao prednost domaćih, a potom je Kastaner postigao autogol i praktično stavio tačku na današnji meč.

Domaćin je do kraja susreta popravio gol razliku preko Dušana Tadića i Hakima Ziješa. Srpski internacionalac stigao je tako do 24. gola u dresu Ajaksa ove sezone, petnaestog ako računamo samo prvenstvene utakmice.

Tadić je tako postao drugi strelac holandske Eredivizije. Bolji učinak od njega trenutno ima samo prvotimac PSV-a Luk de Jong koji je postigao 20 golova.

Golove Dušana Tadića sa današnje utakmice pogledajte OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke