Ajaks odbranio prvo mesto, Tadić asistent, PSV prokockao dva gola viška!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.01.2021.
18:44
Izvor: Sportske.net

Fudbalski vikend u Holandiji završen na sjajan način.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Poslednja utakmica 15. kola holandske Eredivizije bio je veliki derbi, duel dve prvoplasirane ekipe, Ajaksa i PSV-a.

Gosti iz Ajndhovena su imali dva  gola prednosti, pobeda bi im donela lidersku poziciju, ali je Ajaks uspeo da stigne do izjednačenja i zadrži bod prednosti u odnosu na rivala iz Ajndhovena.

Sjajni Izraelac Eran Zahavi, koji se oporavio od povrede, bio je dvostruki strelac za PSV. Već u drugom minutu je na asistenciju Malena postigao vodeći gol, a dvadeset minuta kasnije isti tandem u istim ulogama - Malen opet asistent, Zahavi opet pogađa i PSV je poveo sa 2:0.

Ipak, uzdrmana ekipa Ajaksa se nije predavala i u finišu prvog poluvremena Dušan Tadić posle odličnog prodora po levoj strani asistira za Promesa koji smanjuje na 2:1, što je bio rezultat u korist gostiju posle prvog dela igre.

U poluvremenu, trener Ajaksa je na teren poslao Sebastijana Alera umesto Labijada i već u 50. minutu je zatresao mrežu, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda, na intervenciju VAR-a.

Ipak, Aler je imao važnu ulogu kod izjednačujućeg gola u 65. minutu, kada je asistirao Entoniju, a ovaj pogodio za konačnih 2:2.
-
Baner 15
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke