Aguero brine o bivšem klubu

Autor: Pavle Lazarević
četvrtak 24.03.2016.
22:29
Izvor: Sportske.net

Zvezda Mančester Sitija, Serhio Aguero donirao je novac svom matičnom klubu Indepedijenteu za izgradnju novog terena za trening.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Popularni "Kun" Aguero je karijeru započeo krajem 90-ih, u Indepedijenteu iz Aveljanede. Boje "Crvenih Đavola" branio je do 2006. godine kada je napustio domovinu i preselio se u madridski Atletiko.

Aguero je uvek isticao da će mu Indepedijente ostati u srcu i da će se jednog dana sigurno vratiti u klub. U poslednjih nekoliko godina njegov matični klub, koji spada u pet najvećih klubova u Argentini ima mnogo finansijskih poteškoća, a ubojiti centarfor se nikad nije libio da pomogne.

Najnoviji primer je Aguerova donacija, pomoću koje je Indepedijente izgradio novi teren za trening prvog tima. Predsednik argentinskog tima Ugo Mojano ima samo reči hvale za Kuna.

"Ovo je veoma značajna stvar za nas. Serhio će biti poznat kao jedan od najbitnijih ljudi u istoriji Indepedijentea", rekao je Mojano.

Inače, Aguero je izjavio da se sigurno vraća u svoj matični tim, da završi karijeru tamo gde je započeo. Da li će to biti 2019. godine, kada mu ističe sadašnji ugovor sa "Građanima" ili godinu dana kasnije, jer u engleskom klubu planiraju produženje saradnje, ostaje da se vidi.

Jedno je sigurno, Serhio Aguero je primer kako se voli matični klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke