Abramovič gubi strpljenje, 250 miliona i ništa! Mesec odluke za Lamparda, naslednik već spreman?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 20.10.2020.
09:21
Izvor: Sportske.net

Uprava kluba nezadovoljna startom sezone

EPA-EFE/Michael Regan / POOL
EPA-EFE/Michael Regan / POOL

Povezane vesti

Čelsi se od starta sezone nalazi u promenjivoj formi, tehnički jedini poraz "plavaca" u 90 minuta bio je na meču sa aktuelnim šampionom Liverpulom, ali kiksevi protiv Sautemptona i VBA su upalili "lampice" u upravi kluba.

Tako se sve češće spominje da Roman Abramovič gubi strpljenje sa Frenkom Lampardom koji bi uskoro mogao da bude smenjen ukoliko Čelsi ne započne seriju pobeda.

To će biti vraški teško pošto ih do kraja meseca čekaju tri gostovanja u Premijer ligi i Ligi šampiona (Mančester junajted, Krasnodar i Barnli), dok će u okviru evropskog takmičenja kod kuće dočekati neugodnu Sevilju.

Prvi čovek je nezadovoljan zbog izostanka rezultata i pored ogromnih ulaganja ovog leta, Lampardu je ispunjena praktično svaka želja, zato i javnost licitira sa imenom potencijalnih naslednika.

Alegri

Kao prvo rešenje nameće se Maks Alegri.

Bivši trener Juventusa je bez posla od maja prošle godine, govorilo se da bi mogao da preuzme neki od timova u Premijer ligi, konkretno Arsenal i Mančester junajted.

Italijan je zato i krenuo na kurs usavršavanja engleskog jezika, jasno je da "merka" priliku na Ostrvu, a u kontekstu Čelsija se takođe spominjao i ranije kada su odlazili Mauricio Sari i Antonio Konte.

Jasno je da Alegri u ovom trenutku može da bira kada je u pitanju naredni potez, učvrstio je dominaciju Juventusa koji nakon njega ne deluje tako sigurno.

Abramovič je poznat kao čovek koji se ne libi da promeni šefa struke, čak i kada osvoji trofej, međutim Lampard je jedna od najvećih klupskih legendi, pa bi njegova smena u ovom trenutku ipak bila iznenađenje.

Čelsi se nakon pet odigranih kola u Premijer ligi nalazi na osmom mestu, daleko od ambicija tima u koji je ovog leta uloženo skoro 250.000.000 evra...

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 20.10.2020
13:42

Iskren da budem imao sam podrsku i dalje je imam prema Lampardu ali ako se ovako nastavi nece biti dobro ja razumijem da se tim ne moze uigrati preko noci ali utakmica sa Southamptonom je pokazala da Lampard pravi greske jako losa odbrana onda vodis 3-2 umjesto da ih sa napadackim potencijalom unistis ti se zatvaras pa izvuces remi kao da smo derbi igrali a ne sa prosjecnom ekipom.Tek je pocela sezona ali nema sumnje ako se slabije ekipe ne budu dobijale da Roman nece imati strpljenja ipak je dobio dosta dobar tim i dobre igrace i ako budu slabi rezultati sigurno da Lampard nece preziviti.Nekako mi je nedefinisan kao trener cas nesto taktizira cas igra ofanzivno nema svoju taktiku i svoj stil.Ako bi otisao Lampard sigurno da se Alegri namece sa Poketinom kao najbolje rjesenje ovaj prvi zna osvajati trofeje ali nije po mome ukusu bukvalno isti tip trenera kao Konte i Murinjo zatvoreno na kontre sto ne bi godilo ovakvome Celziju sa dosta tehnicki jakih igraca mladih i ofanzivnog talenta, sa druge strane Poketino koji zna da radi sa mladim igracima i forsira lijep fudbal ali nema trofeja jos nekog sto je malo rizicno posto Celzi je klub koji juri trofeje pogotovo posle ovolikog ulaganja.

avatar
Crveni Lucifer
Tuesday, 20.10.2020
12:17

Ima da potpisemo otkaz dunsteru lampardu kada ga opet nakantamo, ne bih bio iznenadjen sa novom cetvorkom

avatar
Mangus
Tuesday, 20.10.2020
10:51

Kriv je Lampard, 100%. Trebalo je da krene od odbrane, golman, stoper, bekovi...
a na kraju je doveo manje vise samo ofanzivce i golmana poslednjeg dana.
Kepa je od 3 gola za 2 direktno kriv.
U napadu su Ferari a u odbrani Moskvic.
Ne moze tako.

avatar
sole
Tuesday, 20.10.2020
10:13

Kakav igrac takav trener...prosecan za championshipa !!

avatar
Carina_11303
Tuesday, 20.10.2020
10:09

Alegri ili Poketino. Ja obozavam Lamparda ali vec godinu ipo dana ne uspeva da nauci nista. Iste greske iz meca u mec. Neko ti dovede Haverca, Vernera, Cilvela, Silvu i Mendija a ti i dalje gubis bodove od boranije. Cak je i poraz od Liverpula zbog toga sto nije hteo da drzi na klupi Kristensena i Kepu. U krajnjem slucaju, da smo to izgubili a dobili ove u kojima smo bili apsolutni favoriti bili bismo ispred svih rivala. Razocaravajuce zaista

avatar
The KING (return)
Tuesday, 20.10.2020
09:43

Jos nesto, Celzi ako veceras ne dobije Sevilju i ne pobedi Junajted na Old Trafordu za vikend to je Lampardov kraj....

avatar
The KING (return)
Tuesday, 20.10.2020
09:40

Nisam za Alegrija zbog stila fudbala, ali Celzi je uzimao trofeje samo sa proverenim trenerima sampionima, Poketino bi bio ozbiljan rizik zbog nula trofeja u karijeri, sto se tice Lamparda prevelik nivo arogancije, Kepa pod njim ni senka golmana pod Sarijem, Rudiger od najboljeg stopera pod njim postao kiksara, favorizovanje Maunta do te granice da cak Odijia i Zijeha ostavlja na klupi, mislim da je njegov otkaz neminovan, prosto bas nema ni osnovno tehnicko znanje, jedan Arteta od Arsenalovih igraca napravi u defanzivi Atletiko Madrid, dok Celzi izgleda konstantno kao Cempionsip ekipa pozadi pod Lampardom..

avatar
Carina_11303
Tuesday, 20.10.2020
10:10

Lampti je trebao da ostane u rotaciji a ne da ide. Oterao Barklija on dva gola u dva meca, a on forsira Zorzinja. Onaj francuz koji je dosao je morao da ostane da se bori za mesto i ne znam sta je Tomori skrivio da glibavi Kristensen konstantno igra

avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 20.10.2020
13:48

Ja sam rekao da izbori top 3 sa ovim timom je dobar rezultat a u ligi prvaka koliko god dogura dobro je ali ako bi prezivio na klupi Celzija sljedece sezone sa ovim timom mora nesto osvojiti.Mi ne idemo u tome pravcu protiv Sotona smo igrali kao da igramo neki derbi igra na rezultat protiv tima kojeg sa igrackim potencijalom mozes da razbijes.Imas top bekove, dobru sredinu ,odlicna krila ,napadaca dobrog a ti se mucis sa WBA i Southamptonom.Odbrana jest losa ali tu mora biti Silva sa Rudigerom ili Tomoriem jer mlohavi Kristensen je sve samo ne stoper a Zouma sem snage i skoka nista drugo ne nudi.Sta se sa Kepom desilo cinjenica je da odbrana je tanka ali on isto losije brani Cech je znao kada odbrana zakaze da vadi lopte a ovaj to ne zna zato Mendy ce ga uzeti sigurno za prvog golmana.Ako bi se desila smjena Lamparda Poketino je najbolji izbor jer bi vise godio tehnicki i ofanzivno ovom timu od Alegrija koji je kao neka kopija Murinja i Kontea.Alegri zna da uzme trofeje tu je prednost malo sam i ja skeptik za Poketina sto jos nije trofej uzeo al s ozbirom da je vodio luzerski Tottenham on je i vise neg odlican posao tamo napravio.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Tuesday, 20.10.2020
09:32

Ne verujem u ovo jos je prerano mada ako ih neuigra moguce je. Tada isto ako bi se desilo pre bi Poketina nego Alegrija.