A sada i zvanično - Keln imenovao novog trenera pred Zvezdu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.12.2017.
12:53
Izvor: Sportske.net

Sinoć najavljeno, danas i ozvaničeno.

EPA/SASCHA STEINBACH
EPA/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Ono što se moglo očekivati mnogo ranije, imajući u vidu katastrofalne rezultate ''Jarčeva'' u Bundesligi od početka sezone, dogodilo se u trenutku kada se to možda i najmanje očekivalo.

Keln je juče remizirao sa Šalkeom, bilo je 2:2, a posle meča je u prvi plan izbila informacija da će ''Jarčevi' promeniti trenera pred odlučujuću utakmicu protiv Crvene zvezde u Ligi Evrope.

To je danas i potvrđeno na klupskom sajtu informacijom da je okončana saradnja sa Peterom Štogerom i da će ekipu do zimske pauze sa klupe voditi Štefan Rutenbek!

On je do sada vodio U19 ekipu Kelna, a u radu sa prvim timom pomagaće mu Kevin MekKena, Markus Daun, kao i trener golmana Aleksander Bade.

Sve se ovo događa samo četiri dana pre utakmice u Beogradu, u kojoj će Zvezda i Keln odlučivati o drugom putniku iz Grupe H u nokaut fazu Lige šampiona.

Tim povodom oglasio se predsednik Kelna Verner Špiner.

''Mi imamo odgovornost da učinimo sve kako bismo ostali u ligi. Donedavno smo se nadali da to možemo učiniti sa Peterom, ali nažalost ismo ostali pri tom uverenju uprkos pozitivnom rezultatu sa Šalkeom. Zato, u trenutnoj situaciji, smatramo da je neophodno poslati odgovarajući signal, iako je ova odluka teška i bolna'', izjavio je Špiner.

Direktor Aleksander Verle je lepiom rečima govorio o sada već bivšem treneru.

''Peter Štoger je napisao sjajnu, uspešnu priču sa Kelnom od jula 2013. godine, što nas je dovelo do plasmana u Evropu, prvi put posle 25 godina.

U poslednjih nekoliko dana osećali smo da je naš zajednički put završen, bez obzira na ishod meča sa Šalkeom. Tim je sada više nego ikad u obavezi da učini sve da održi nadu koja se probudila u jučerašnjoj utakmici'', izjavio je Verle.

I smenjeni Peter Štoger je potvrdio da je za ovu odluku znao pre meča sa Šalkeom.

''U petak je bilo jasno da će ta utakmica biti poslednja za mene u ovoj ulozi. Da bismo se u potpunosti usredsredili na važan meč, odlučili smo da javnost o tome obavestimo danas'', istakao je Štoger.

Osim njega, otišao je i njegov dosadašnji pomoćnik Manfred Šmid.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Giorgio
Sunday, 03.12.2017
21:54

Jojic ce igrati kao lud.

avatar
Al(a)din
Sunday, 03.12.2017
14:31
avatar
Dolina cupova
Sunday, 03.12.2017
14:22

Kelnu je vaznija utakmica bila sa Salkeom nego sa Zvezdom...I oni se mukice 25 godina nisu takmicili u evropi! Smenu trenera objavili su posle vazne utakmice i pred cini mi se za njih totalno ne bitne utakmice, jer im je prioritet OPSTANAK! Kao takvi pobedili su Arsenal i Bate i to su im jedine pobede u sezoni! Ne znam koliko covek trebe da ne koristi mozak i da ne vidi da je grupa u kojoj je Keln najslabija u ligi evrope i da je gigant iz Srbije u takvoj grupi dao samo dva gola...A hvalospeva u Srbiji o igri velikana nikad vise...Bruka!

avatar
Doktor Trax
Sunday, 03.12.2017
15:22
avatar
Milos90
Sunday, 03.12.2017
15:29

Dal i sam verujes u ovo sto si napisao ?