274. derbi posle Hrista - Miševi, bolna sedmica, "Čolov" rekord i bitka za tron!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 28.09.2019.
11:46
Izvor: Sportske.net

Mnogo toga je na talonu večeras u "Madrilenju"

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Videćemo danas, kako kažu u Španiji, 274. derbi u novoj eri. "Madrilenjo" je naravno više puta završen pobedom Reala, 139 mečeva su dobili "Los Blankosi", 69 "Jorgandžije". Još jedna zanimljiva stvar, od 34 derbija u kome je kao lider igrao u gostima, Real je izgubio samo osam puta.

I sada, posle lošeg starta stižu na "Vandu", peče onaj poraz u Nju Džerziju od 7:3 letos, "Marka" kaže da u derbiju nema prijatelja.

Real je bolji i kao gosti, u 133 derbija na stadionima Atletika, imaju 57 pobeda, domaćin je dobio 42, 34 puta je bilo nerešeno.

Ovo je treći derbi na "Vandi", jednom je bilo 0:0 drugi put 3:1 za Real. Od kada je stadion otvoren, samo Čelsi, Sevilja i Espanjol, su, uz Real dobili Simeoneov tim na domaćem terenu.

Najbolji strelac u istoriji derbija je otišao pre dve godine, Ronaldo je 22 puta pogodio mrežu Atletika. Domaćin baš ima loš skor, od poslednjih 18 gostovanja Real je izgubio samo jednom, to je onih čuvenih 4:0 za Atletiko.

Ipak Simeone nema toliko loš skor protiv gradskog rivala 29 mečeva, 9 pobeda, 10 remija i 10 poraza. On će večeras stići "Kornjaču" Aragonesa koji je 30 puta vodio Atletiko protiv gradskog rivala.

Timovi vrede oko 2 milijarde evra, Realova situacija je bolja, oporavili su se važni igrači, uz to odmorniji su jer su dobili Osasunu sa osam promena u postavi. Someone je u vanrednom kolu promenio tri igrača, na Majorki ostao bez Morate, pa će Žoao Feliks i Košta predvoditi napad. Ljorente i Saul su nekada bili u Realu, još je bivših Merengesa u ekipi, ali na klupi, poput golmana Adana, Marija Ermosa...

Što se Reala tiče, oporavili su se ključni igrači, Naćo će zadržati mesto u timu jer Mendi i Marselo nisu spremni. Modrić i Isko će praviti društvo Luki Joviću na klupi, Zidan baca tešku artiljeriju na teren. Naime, Azar i Bejl po bokovima, Džejms Rodrigez kao polušpic uz Benzemu koji je u ovoj kalendarskoj godini već dao 20 pogodaka u Primeri. U derbiju će debitovati kod Atletika Tripije, Lodi i Žoao Feliks, na drugoj strani samo Azar.

Real je konsolidovao odbranu, nisu primili gol u prva dva meča, pre toga su primali 2.5 po utakmici.

U prvom planu kada je osveta navijača Atletika u pitanju, biće "miš" ili "pacov" kako zovu Kurtou zbog prelaska u Real i on će biti zasut miševima igračkama kao prošle godine na "Vandi".

Počinje u 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stari
Saturday, 28.09.2019
17:22

Real je stara mušterija Dijega Košte!!!

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 28.09.2019
12:39

Tri komada u pacovoj mrezi

avatar
REVØLT
Saturday, 28.09.2019
12:28

Nije pre dve godine nego pre godinu i kusur dana i nije ili/ili nego bas pacov.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 28.09.2019
12:22

Real bolje prolazi kao gost nego kao domacin kad igra sa atletikom