120 miliona ni za šta

Autor: Boban Filipović
nedelja 19.04.2015.
18:32
Izvor: Sportske.net

Porazom od Aston Vile u polufinalu FA kupa sada je i definitivno da Liverpul neće osvojiti niti jedan trofej ove sezone. Navijači lamentiraju po društvenim mrežama.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Iako sezona još uvek nije gotova polako možemo da pravimo rekapitulaciju i da konstatujemo da je klub sa 'Enfild Rouda' zahvatio isti virus kao Totenhem u prošloj.

Prva violina tim iz prošle sezone, Luis Suarez, prodat je Barseloni za veliki novac, dovedena je gomila igrača za još veći, potrošeno čak 120 miliona funti na "pojačanja" i nije napravljen nikakav rezultat.

Ako zanemarimo Liga Kup, koji je objektivno najnevažnije i najmanje prestižno takmičenje, na ostalim frontovima doživljen je krah.

Prvo, 'Redsi' nisu uspeli da izađu iz grupe u Ligi šamipiona. Vratili su se posle osetno duge pauze u elitu i totalno razočarali u ne tako jakoj grupi sa Real Madridom kao izrazitim favoritom i braniocem titule, te Bazelom i Ludogorecom.

Škripalo je i u Premijer ligi, početkom 2015. je usledila serija dobrih rezultata, ali objektivno su male šanse da ekipa Brendana Rodžersa završi među prve četiri pozicije na tabeli. 'Mušema' se naredne sezone po svoj prilici neće tresti na 'Enfildu'.

Iz ovih razloga, navijači su očekivali da bi sezone mogla biti spašena osvajanjem FA kupa, očekivalo se da bi Stiven Džerad mogao da se oprosti od kluba podizanjem trofeja u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu, ali avaj.

Britain Soccer FA Cup

Aston Vila, ekipa koja se bori za opstanak u Premijer ligi, je izašla kao pobednik danas na 'Vembliju' i zakazala duel sa Arsenalom na 'Hramu fudbala' u finalu.

Detaljnije analize će sigurno uslediti kada se sezona završi, mada već sada može polako da počne diskusija na temu neispunjenih očekivanja.

Generalni utisak je da je transfer politika od proletos doživela fijasko. Baloteli, Marković, Lambert, Lalana, Lovren, pa i Čan nisu ni izbliza nadomestili odlazak najboljeg igrača i strelca Premijer lige prošle sezone 'El Pistolera', koji je na svojim leđima vukao celu prošlu sezonu u kojoj su 'Redsi' bili nadomak titule šampiona koja se čeka evo već 25 godina na 'Enfildu'.

Treba podsetiti i na odluku kluba rukovodstva od letos da se ne ponudi produžetak saradnje Danijelu Ageru.

Opravdanje za neuspeh može se naći u dugoj povredi Danija Staridža i u činjenici da je bilo potrebno vreme da se ekipa ukomponuje, ali kada se podvuče crta, ostaće jedno veliko ništa.

Zabrinjavajuće zvuči podatak da jeod doalska Brendana Rodžersa za kormilo izdvojeno čak 212 miliona funti na ime transfera, a da pri tom nije osvojen ni jedan jedini trofej!

 
Podrgni nadimak 'Luzerpul' nadenut od stane protivničkih navijača ponovo dobija utemeljenje u surovoj realnosti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke