Zvuči poznato? Slovenački "Zmaj" Dragić bljuvao vatru, ali se Bogdan ovog puta radovao!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 15.03.2018.
08:50
Izvor: Sportske.net

Sjajni mečevi, mnogo uzbuđenja u Sakramentu, ali i Bostonu. Dragić sjajan, pobeda Kingsima i Bogdanu. Odlična partija Vučevića, šokantni preokret u Bostonu!

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Goran Dragić je izgleda opet dobio inspiraciju kada je na drugoj strani naš Bogdanović. "Zmaj" je ubacio 33 poena u Kaliforniji, ali na kraju se nije radovao. Težak poraz za Hit u Sakramentu posle produžetaka, pobede protiv timova koji čekaju kraj sezone su dragocene u borbi za doigravanje.

Bogdan je meč završio sa 14 poena, ubacio je jednu od ključnih trojki u produžetku, njegov tim se radovao. Dragić je ostao bez daha u završnici, iako je inicirao sa 11 poena u nizu povratak Majamija u poslednjoj četvrtini, promašio je šut za izjednačenje u finišu produžetka, a onda i izašao sa loptom van terena u sledećem napadu. Na neki način sećanja na finale Srbije i Slovenije su oživela, mada se jasno ne mogu povlačiti paralele i mnogo bismo voleli da je tada umesto sinoć Bogdanovićeva ekipa slavila.

Inače, pomenuta trojka Srbina sa devet metara gotovo je izazvala nevericu na licu Vlade Divca, i podsetila na Peđu Stojakovića koji je takođe bio u dvorani i imao srdačan susret sa Dragićem.



Ovo je drugi poraz za Majami koji ostaje osmi na Istoku.

Slično je prošao i Milvoki, 38 poena Adetokumbba, 10 skokova i 7 asistencija nisu bili dovoljni za Bakse na Floridi. Orlando je predvođen Vučevićem slavio tek 21. meč u sezoni. Crnogorac je uz 22 poena, imao po 9 skokova i asistencija, Džonatan Simons ubacio rekord karijere sa 35 poena, on i DJ Ogastin su trojkama razorili "Jelene" i na neki način Medžik se iskupio za blamantan poraz od San Antonija.

Sjajan derbi u Bostonu, Seltiksi opet bez Kajrija, Vašington igra već drugi mesec bez Džona Vola. Meč je rešen u produžecima, igrana su dva, posle mnogo košarke, presuda je bila u rukama Bredlija Bila. Ubacio je 34 poena, uključujući i četiri u drugom produžetku i prelomio. Vizardsi su se vratili sa -20 i dobili meč, Džejmson Tejtum je promašio sa sirenom za pobedu "Kelta".

Osim Kajrija nije bilo ni Ala Horforda u ekipi domaćih.

Voriorsi su u derbiju Kalifornije dobili Lejkerse koji igraju odlično u poslednje vreme. Šampion je bio bez Stefa Karija i Tompsona, Durant je ubacio 26 poena, a rezerve su još jednom pokazale koliko dugu klupu ima Stiv Ker. On je počeo sa Durantom, Kukom, Jangom, Lunijem i Zazom Pačulijom, šareniju petorku ne možete da zamislite. Nije bilo ni Drejmonda Grina, ni rezervnog centra Vesta, pa je ruki Kris Bušer povučen iz razvojne lige i debitovao je NBA, odigrao je 79 sekundi. Lejkersi koji su bili bez Kajla Kuzme nisu dobili u Ouklendu šest godina.

Rezultati:

Golden Stejt - LA Lejkers 117:106
Sakramento - Majami 123:119 pr.
Boston - Vašington 124:125 pr.
Orlando - Milvoki 126:117

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
riquelme10
Thursday, 15.03.2018
10:12

Ovo je Zoran a ne Goran :D

avatar
Aleksandar Slavkovic
Thursday, 15.03.2018
16:14

Lose si obavesten.Zoran je u Evropi i igra za Efes (trenutno povredjen),a ovo je naravno Goran Dragic.

Mi smo napravili grešku, objavljena je bila pogrešna fotografija, pa smo zamenili i stavili pravu. Sportski pozdrav, administracija.

avatar
Aleksandar Slavkovic
Thursday, 15.03.2018
16:17

Lose si obavesten..Zoran igra u Evropi za Efes (trenutno povredjen),a ovo je naravno Goran Dragic..