Zvezdu ''obradovalo'' saopštenje Budućnosti, ovako im je odgovorila!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.04.2019.
20:12
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Već dva saopštenja ovog popodneva, prvo iz Podgorice, pa onda iz Beograda.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Još dva dana ostalo je do odlučujuće utakmice u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige, a kako se i očekivalo, uvertiru prave i jedni i drugi svojim saopštenjima, vezanim za događaje iz prethodne četiri utakmice, ali i uz poruke uoči majstorice.

Danas je najpre podgorička Budućnost izašla u javnost, uz jasnu poruku beogradskim crveno-belima u vezi organizacije pete utakmice, a ubrzo zatim usledio je Zvezdin odgovor koji u nastavku prenosimo u celini.

''KK Crvena zvezda mts deli jedan veliki korak ka trofeju ABA lige. Međutim, nakon dva poraza u Podgorici, u kojima su crveno-beli igrali dobro, uspevali da se izbore sa „uzavrelom" atmosferom i kvalitetnim protivnikom koji ima ogroman budžet (a u skladu sa tim i svoja očekivanja),  prednost koju su košarkaši Crvene zvezde imali u većem delu obe utakmice u Podgorici se na neobičan način „topila", pa se na kraju epilog cele serije sveo na petu, odlučujuću utakmicu koja se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić" u ponedeljak od 19 časova.

Naš rival KK Budućnost VOLI izdao je u subotu saopštenje koje nas izuzetno raduje, jer u njemu provejava poruka o značaju ABA lige za region, i "primeru za kojim treba da se povedemo i da ga sledimo” … Za značaj ABA lige KK Crvena zvezda se bori već godinama, posebno kroz isticanje važnosti njene regularnosti.

Čelnici KK Budućnost VOLI i autor saopštenja nemaju razloga za brigu – KK Crvena zvezda mts će naći način "da sledi primer KK Budućnost VOLI” i ogromne napore koje su čelni ljudi tog kluba, predstavnici Policije, Agencije za Nacionalnu Bezbednost, i podmladak DPS-a uložili da utakmice u dvorani "Morača” proteknu u najboljem redu.

KK Crvena zvezda mts poziva sve navijače da dođu u ponedeljak u halu, pruže ekipi podršku u utakmici, a takođe svojim ponašanjem uzvrate na veliko gostoprimstvo koje nam je ukazano u Podgorici na svakom koraku, od sletanja na aerodrom, preko boravka u hotelu, do ulaska u halu.

Takođe, KK Crvena zvezda mts apeluje na navijače da pružaju podršku svom timu poštujući fer plej i sportsko rivalstvo, jer u suprotnom svaki nesportski gest biće sankcionisan. 

Celokupna odgovornost je na rukovodstvu ABA lige, koje je mirno posmatralo događaje tokom treće utakmice finalne serije, na kojoj: pljuvanje igrača, prvog trenera, stručnog štaba i rukovodstva kluba tokom svih 40 minuta, izazivanje povreda oštrim predmetima, kao i upadi pojedinaca na teren, ubacivanje tvrdih predmeta (šrafcigera, upaljača, eksera, kraćih bodeža, kovanica, pa i košarkaških lopti?) uvredjivi transparenti na račun pojedinih igrača Crvene zvezde, lične pretnje i uvrede nekolicini igrača Crvene zvezde na terenu, nije bilo dovoljno da se prekine utakmica?

Sve to, iako nezapamćeno u istoriji ABA lige, bilo je "dovoljno” za pražnjenje počasnih mesta i dva reda na tribinama, i naprasno postalo model za "vrhunski organizovanu utakmicu”  nakon reakcije (mlake) ABA lige, koje je valjda shvatilo da bi neko u četvrtoj utakmici i nastradao?

Zato, ponašajmo se sportski, kulturno, ugostimo sportske prijatelje iz Podgorice kako dolikuje, ali na prvom mestu, pomozimo našem timu da dođe do pobede u ovoj vrlo važnoj utakmici, omogućimo našem timu da dođe do cilja isključivo na terenu!

Takođe, zbog ogromnog interesovanja navijača Crvene zvezde mts gotovo je izvesno da će hala biti puna. U takvoj atmosferi moguće je da pojedinci pomisle da time što će bacanjem pojedinih predmeta na teren (posebno topovskih udara i petardi) pomoći svom klubu!

Zato će KK Crvena zvezda mts na sastanku sa predstavnicima bezbednosnih struktura i ABA lige, insistirati na rigoroznim kontrolama na svim mestima:

Počev od aerodroma, preko hotela, uključujući i maksimalnu bezbednost soba, kontrolu hrane i obroka gostiju, njihovog bezbednog kretanja po gradu, kao i prilikom ulaska svih gledalaca u halu, koje će podrazumevati i pokazivanje ličnih dokumenata Republike Srbije na uvid, kako se ne bi dogodio neki "neplanirani” scenario koji bi "možda” doveo do prekida utakmice?

Pokažimo sada kada je najvažnije, zašto smo – Crvena zvezda!

Informativna služba KK Crvena zvezda mts''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFC 19-ta
Monday, 22.04.2019
08:29

Za malo je bilo 3-0 :)))

avatar
Brajkoo
Sunday, 21.04.2019
01:29

Mnogo para je ulozeno, previse da bi se izgubila titula i to kod kuce

avatar
bagra
Saturday, 20.04.2019
23:06
avatar
Urossi
Saturday, 20.04.2019
22:47

Auuu kako ste vise smorili sa saopstenjima,ubili ste draz ovog trofeja.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 20.04.2019
21:10

Нека све прође у миру и реду...и испрашите их на терену...

avatar
deki trbic
Saturday, 20.04.2019
23:39

To je nemoguće

avatar
BlueBoy84
Saturday, 20.04.2019
20:43

Ko o cemu baba o ustipcima

avatar
ViniciusJR
Saturday, 20.04.2019
20:32

Eventualno pretjerivanje bi sad samo islo na ruku Buducnosti. Sigurno im nece trebati puno da izadju sa terena.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 20.04.2019
21:08

Не би било чудо...

avatar
ViniciusJR
Saturday, 20.04.2019
23:41

Prljave igre i sa jedne i sa druge strane

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 20.04.2019
20:26

Sve i da je tačno što je navedeno da su radili u Podgorici čak i više od toga radili su navijači zvezde Partizanu pa klubovi za koji su navijali nisu ostali ni bez jednog praznog reda tribina. A, da vi se borite za regularnost sa dva kluba iz Železnika u istoj ligi hahaha...

avatar
Budućnost Podgorica
Saturday, 20.04.2019
20:23