Zvezdu čeka nova rekonstrukcija, otkrivena neostvarena želja iz Barse, ko odlazi ovog leta?

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.06.2018.
10:31
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Osvojena četvrta uzastopna titula prvaka Srbije ujedno je i Zvezdin melem na rane doživljene u ABA ligi i Kupu Koraća. Ali, jasno je da će ovog leta ponovo biti značajnih kadrovskih promena u ekipi.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Crvena zvezda je trijumfalno okončala još jedno proleće u Superligi Srbije, bila je dominantna i u polufinalu protiv Partizana i u finalu protiv FMP-a i potpuno zasluženo stigla do četvrte titule u nizu.

Ali, tek što je titula proslavljena, već su počele priče o odlascima iz šampionskog tima.

''Novosti'' prenose da je kvartet igrača već na izlaznim vratima, plejmejker Tejlor Ročesti je već otputovao u Francusku, gde mu se nalazi supruga, Pero Antić razmišlja i o ''penziji'', a spekuliše se da će i Feldin i Lesor promeniti sredinu, iako je Francuz prošle godine potpisao ugovor na tri godine.

Naredni dani pokazaće da li će svi oni i otići, šta će biti i sa pojedinim igračima koji nisu uspeli da se nametnu, poput Nikole Jovanovića, ali i sa odličnim centrom Alenom Omićem čiji je ostanak takođe neizvestan.

Međutim, izgleda da bi najzanimljivija priča mogla da bude u vezi imena trenera koji će Zvezdu voditi u narednoj sezoni.

Pomenuti list navodi da je osvajanjem titule, uloga Milenka Topića kao prvog trenera završena, kao i da je on nerado i prihvatio tu ulogu posle odlaska Dušana Alimpijevića.

S tim u vezi ''Novosti'' prenose da je Zvezdina prva opcija u tim trenucima bio Sito Alonso, bivši trener Barselone, koji je prošle nedelje završio u Cedeviti koju će voditi u sledećoj sezoni.

Zbog čega Alonso nije došao u Zvezdu?

Sporo je bilo pravilo KSS da se ne može angažovati strani trener koji u biografiji nema određen broj trofeja.

Ali, možda će Zvezda i ovog leta gledati ka Barseloni, gde je neizvesno da li će Svetislav Pešić ostati na klupi Katalonaca. Potencijalno rešenje kojem bi se navijači takođe obradovali bio bi i Saša Obradović iz Lokomotive Kubanj, ali za sada je sve to na nivou spekulacija.

U svakom slučaju, leto će biti zanimljivo u redovima šampiona Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Thursday, 14.06.2018
10:52

Jako mi je zao sto necemo uspeti da zadrzimo Rocestija

avatar
Trn u oku
Wednesday, 13.06.2018
16:13

Od Karija takodje nista eurohoops prenosi da ostaje u Barsi.... :)

avatar
Old_school
Wednesday, 13.06.2018
11:04

Ako su pametni da na sve nacine pokusaju da ostave Rocestija. Iskreno, ja bih i Lesora i Jovanovica jer su mladi i sa dobrim trenerom sigurno mogu napredovati. Zao mi je Omica, jer je odlican igrac, ali zbog vernih "navijaca" nece ostati. Ostalo, otisli, ostali, nema neke razlike, sve zavisi ko nam trener bude.

avatar
marecareee
Wednesday, 13.06.2018
10:45

Sta se palite, ostaju Dobric, Davidovac, Covic, Lazic, Janković, Dangubic, Lesor, dodaj na to celu prvu petorku iz FMPa, dva dobra stranca, gazimo opet!

avatar
Brajkoo
Wednesday, 13.06.2018
10:44

Opet ce drzava da baci 5-6 miliona za dzaba

avatar
marecareee
Monday, 18.06.2018
15:56

Kolko su vama demokrate sipale u prazno bure ihaaahaaaj, blanko cekove ste davali za plate igracima

avatar
3x3
Wednesday, 13.06.2018
10:40

Sanse da dodje Obradovic su ravne nuli u ovom trenutku. U buducnosti sam vec ubedjen da ce se desiti.