Zvezdu čeka kazna - Evroliga pokrenula postupak!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.01.2018.
14:40
Izvor: Sportske.net, Beta

Postupci organizovane grupe navijača KK Crvena zvezda mt:s na evroligaškoj utakmici sa Olimpijakosom neće proći nekažnjeno.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Uprava košarkaške Evrolige pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Crvene zvezde mt:s zbog transparenta grupe njenih navijača upućenom igraču beogradskog kluba Alenu Omiću tokom utakmice sa Olimpijakosom.

Košarkaši Zvezde su u petak pobedili Olimpijakos sa 89:78, a grupa organizovanih navijača je tokom utakmice na tribini razvila transparent: "Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija" i vređala Alena Omića, slovenačkog košarkaša rođenog u Tuzli.

"Delije" su uz taj transparent još jednim poslale poruku "Hvala upravi za radost i titule. Dok igra ko ne treba, na nas ne računajte" čime je najavljen bojkot utakmica od strane organizovanih navijača.

"Poruka koju je prikazala manja grupa navijača ni na koji način ne predstavlja ni sport ni košarku, evropsku košarkašku porodicu niti organizaciju Evrolige, ni na koji način. Naprotiv, evropska košarka je uvek bila i biće primer integracije na terenu i van njega, gde su uvek povezane kulture, rase i religije deleći zajedničku strast. Evroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv Crvene zvezde", navodi se u saopštenju na sajtu Evrolige.

Transparent Omic
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev

Dodaje se da će Evroliga nastaviti da podržava i slavi multikulturalne i multietničke razlike, koristeći sport kao most između kultura i oštro se osuđuje pošanje dela navijača crveno-belih.

"Stavovi koje su navijači iskazali su uvredljivi i štetni i u suprotnosti principima uključivanja u zajednicu i poštovanja. Evroliga snažno osuđuje svaki vid diskriminacije polova, seksualnosti ili nekog drugog ljudskog stanja", navodi se u saopštenju.

Sinoć nije bilo organizovanog navijanja na gradskom derbiju između Crvene zvezde mt:s i Partizana NIS, ali je domaćin i pored toga imao glasnu podršku navijača koji su došli na utakmicu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 30.01.2018
20:41

Овде као да имају неки убачени елементи који нас намерно саботирају. Те бојкот аба лиге, те сад ово. Раније док је играо Елмедин Кикановић никоме није сметало. Него се сад досетили да им сметају играчи муслиманске вероисповести.

avatar
Mance34
Tuesday, 30.01.2018
17:27

Pa vidi se da su mali klub bez evropske tradicije i bez evropskih manira, njihovo primitivno i palanacko ponasanje pokazuje da su decenijski bili marginalni klub u senci crno bele institucije....

avatar
Kori Volden
Tuesday, 30.01.2018
19:24

Samoprozvane institucije. Vi tri decenije niste osvojili titulu u jednom periodu. Niti cete je osvojiti sad u narednih 10 godina.

avatar
Wednesday, 31.01.2018
09:14

Pusti ti nas, vi od '72 imate samo tri titule, bruka i sramota:-D Ako ti mislis da Zoc i Fener nece usmeravati gde ce taj igrac da predje da igra i da bude u narednim godinama i da ih ne zanima njegova sudbina, stvarno ne znam sta bih ti rekao.

avatar
Skank hunt
Tuesday, 30.01.2018
22:38

Veliki klub i crno bela institucija se bori za 5. Mesto. Bilo pa proslo.

avatar
Bagzi
Tuesday, 30.01.2018
21:22

Cekali jednom preko 30god na trofej i zaboravise na to, a ko je cekao jednom, moze i opet :) Bitno da se bave nasim problemima umesto njihovim, zato ce i cekati.

avatar
Tuesday, 30.01.2018
21:16

pricas protiv kluba koji je bio prvak Evrope , igrao 5 puta F4 , igrao protiv NBA timova , dao toliko igracskih i trenerskih legendi ... a navijas za KK Secikesa iz Zeleznika , razmisli malo ...

avatar
ZubA
Tuesday, 30.01.2018
16:34

Taj deo gde je i bio transparent je mesto gde su te nazovi kao neke vodje i gomila klinaca koji ne znaju dupe da obrisu. A da ih pita covek nesto o klubu veze ne bi imali, da ih pita neko zasto vole, navijaju za Zvezdu siguran sam da pojma ne bi imali sta da kazu. Sve to tripuje neki kriminal, a samo su bagra najgora.

avatar
Old_school
Tuesday, 30.01.2018
16:18

Tamo im lepa kuca. Ko voli Zvezdu, docice. Ko dolazi da bi bio vidjen, ne treba. Ko dolazi, slusajuci necije naredbe i radi protiv svog kluba, ne treba. Moze Zvezda i bez njih. Kako god.