Zvezdo, prepiši od braće (19h)

Autor: Boban Filipović
četvrtak 26.10.2017.
13:24
Izvor: Sportske.net

Duel Crvene zvezde i Makabija u beogradskoj 'Areni' otvoriće 4. kolo Evrolige.

Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds
Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds

Povezane vesti

Crveno-beli duel sa 'Ponosom Izraela' dočekuju ranjeni sa dva vezana poraza: od Cedevite u Zagrebu ABA ligi i od Himkija u Podmoskovlju u prošlom kolu Evrolige.

Međutim, ranjen je i Makabi, i to pred svojom publikom,. Olimpijakos je u dramatičnoj završšnici slavio u Tel Avivu i naneo Izraelcima prvi poraz ove sezone u elitnom takmičenju.

Dakle, "pravoslavna braća" su otkrila recept za pobedu, sada ga treba primeniti i na terenu.

Na Zvezdinu 'vodenicu' ide i međusobni skor iz prošle sezone, beogradski crveno-beli su oba puta izašli kao pobednici, pobeda nad Makabijem u Beogradu je Zvezdina rekordna u Evroligi, premda obe ekipe u tekućoj imaju sasvim novo ruho. Bilo je mnogo promena što se igračkog kadra tiče, ali i promena za kormilom.

Trener Makabija Neven Spahija je juče biranim rečima govorio o šampionu Srbije.

"Zvezda je za mene malo svetsko sportsko čudo. Svake godine ode nekoliko igrača, a ona se vraća sve bolja i bolja...To je sportski fenomen!" izjavio je hrvastki stručnjak.

Neven Spahija

Ljubitelji košarke u Srbiji će biti u prilici da uživo vide Norisa Kola, plejmejkera sa zapaženim NBA iskustvom i osvajača dva šampionska prstena u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, igrača koji igra naslovnu ulogu u ekipi Makabija na startu sezone. U taboru "Ponosa Izraela" su i neka poznata lica jer su prošle sezone učestvovala u Jadranskoj ligi - Džona Bolden (FMP) i Pjer Džekson (Cedevita), a tu je i Dešon Tomas, levoruki "dželat" koji je prošle sezone uništio crveno-bele u obe utakmice sa Efesom u Evroligi.

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević ni protiv Makabija neće moći da računa na povređenog Nemanju Dangubića, svi ostali su mu na raspolaganju, mada bi svežina mogla da predstvalja problem zbog paklenog ritma.

No, i gosti su u istom sosu. Spektakl počinje u 19h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
djerambeograd
Thursday, 26.10.2017
20:58
avatar
Amar Zornic
Thursday, 26.10.2017
13:37

Bice spektakl , veliki izazov za nas . Nasa sansa je domaci teren , ostalo je sve na strani Makabija . Napred Zvezdo tebe volim ja ... :D

avatar
Thursday, 26.10.2017
16:08

nema od toga nista, danas ima da opet izgubite i to lagano

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Thursday, 26.10.2017
20:57

ahahahahhahaha gde si prognozer :D :D :D samo tako :D :D

avatar
svojnasvome
Thursday, 26.10.2017
18:42

Spektakl :D Volite vi puno klubova, gde pare tu vam srce