Zvezdo, neka ti motiv bude onaj transparent!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 18.01.2018.
11:23
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli su tukli Makabi na poslednja četiri duela, ali će produženje trijumfalnog niza biti veoma teška misija...

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Pre uvoda u priču neophodna je jedna konstatacija: bez Pere Antića, Crvena zvezda mt:s je za klasu slabji tim.

To se videlo na nekoliko evroligaških utakmica ove sezone, svaki put kada iskusni centar nije bio u mogućnosti da nastupi, crveno-beli su izgubili.

Kada je on na parketu odbrana je na daleko višem nivou, pre svega jer je jedan od najboljih defanzivaca sa strane pomoći, njegov kvalitet u napadu je što može da raširi protivničku odbranu jer je među najboljim 'pik'n'pop' igračima u Evropi, a nije zanemarljiv ni njegov autoritet kod sudija zbog velikog iskustva koje ima - videli smo da arbitri njemu ne smeju da sviraju ono što sviraju Jankoviću i Jovanoviću.

No šta je tu je, večeras u Tel Avivu trener Dušan Alimpijević neće moći da računa na njega, Pero nije ni otputovao u Izrael, tako da šampiona Srbije i Jadrana čeka veoma težak zadatak.

Bilo bi sjajno kada bi se prekinula crna serija na mečevima bez Antića i kada bi se nastavila serija pobeđivanja Makabija, no razloga za optimizam nema baš previše posle poraza od Efesa i Himkija u prethodna dva kola.

Dusan Alimpijevic

Za Zvezdu pobeda u Tel Avivu ne bi bila ništa novo, prošle sezone je 'Ponosu Izraela' uzeta mera u paklu njegove dvorane baš u ovo vreme (bio je 19. januar), ali sada su okolnosti dosta nepovoljnije i ako gledamo istoriju duela to je bio izuzetak od pravila.

Međutim, ni Makabiju ne cvetaju ruže. Oni duel sa Zvezdom dočekuju ranjeni teškim porazom od njene "braće" iz Pireja, premdaiz košarkaških kuoara stižu glasine da se na gostovanju u Grčkoj nije zapinjalo kako bi ekipa što spremija dočekala duel za srpskim šampionom, koji je Izraelcima dosta važniji.

I Neven Spahija ima kadrovskih problema, van stroja je bivši košarkaš FMP Železnika Džona Bolden, inače jedan od najboljih u prvom međusobnom odmeravanju snaga ove sezone u Beogradu.

Zvezdi je tada najviše muka zadavao Dešon Tomas, Amerikanac koji ju je svojom dalekometnom paljbom zavijao u crno i dok je igrao za Efes, ali je trio Ročesti -  Feldin - Bjelica bio prevaga.

Ipak, "Ponos Izraela" je od tada značajno podigao nivo igre, bolje stoji od beogradskih crveno-belih na tabeli, uoči 19. kola ima dve pobede više od prvaka Srbije, pa bi stoga trijumf Alimpijevićevog tima pod ovakvim okolnostima predstavljao veliko iznenađenje.

Meč u Tel Avivu počinje u 20:05h.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 18.01.2018
16:24

who the **** are you ?

avatar
Debeljko sa Čukarice
Thursday, 18.01.2018
16:40

Hello boy from obor. How are you.

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 18.01.2018
15:26

Glupo je reci da nemamo sanse,ali one su mizerne. Makabi ima jako brze niske igrace,koje moze samo Dangubic koliko toliko sacuvati,ali ne moze cuvati i Norisa i Dzeksona i Desana istovremeno,licno igram h1 jer ne vidim kako neki drugi rezultat moze biti.

avatar
Old_school
Thursday, 18.01.2018
13:39

Ne bi bilo zgorega kad bi Alimpije malo forsirao unutrasnju igru, jer i Lesor i duo JJ su veliki potencijali, sto se videlo na nekim utakmicama, ali dosta neiskusni. Ne treba da nam svaka utakmica zavisi od suta za tri. To se lako zaustavi kod iole ozbiljne ekipe i sta onda? Malo naterati plejmejkere da razigravaju centre, trebace nam, ako nista u ABA, jer ce Buducnost ove godine biti jako, jako ozbiljan protivnik za tron. Osecaju da mogu, a ruku na srce, mi nasom promenjivom igrom im i dajemo nadu.

avatar
Kori Volden
Thursday, 18.01.2018
13:11

Samo lagano. Top 8 je vec izgubljen. Igrati za svoju dusu sto se kaze do kraja evrolige, koga pobedimo, pobedili smo. Slazem se sa konstantacijom da je Zvezda bez Pere mnogo slabiji tim. Pera je trener ove ekipe koliko i Alimpije, njegova produzena ruka.