Zvezdo, ne fauliraj De Koloa!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 12.04.2016.
15:14
Izvor: Sportske.net

Američki sportski novinar Dejvid Pik, danas je "tvitnuo" podatak koji će zapanjiti sve ljubitelje košarke, a definitivno i zabrinuti sve navijače Crvene Zvezde pred večerašnji okršaj sa moskovskim CSKA.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Nando De Kolo važi za jednog od najboljih košarkaša Evrope, a to dokazuje i podatak da je najbolji poenter, kao i najkorisniji igrač dosadašnjeg toka takmičenja u Evroligi.

Momak koji je rođen u Francuskoj, i sa velikim uspesima nastupa i za nacionalni tim te države, svoje prve košarkaške korake imao je u francuskom Šoleu. Dobre partije u Francuskoj preporučile su ga španskoj Valensiji, za koju je potom i nastupao tri godine zaredom.

Nakon toga usledilo je i put "preko bare", gde se De Kolo obreo u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na svetu, NBA ligi. U dresu Sparsa nije se proslavio, te je promenio franšizu nakon dve i po sezone, ali se ni u dresu Toronto Reptorsa nije posebno istakao.

Vratio se evropskoj košarci i u sezoni 2014/15 obukao dres moskovskog CSKA. Odmah je počeo da pokazuje kvalitet, a na kraju prethodne sezone je bio uvršten i u drugi najbolji tim Evrolige.

Ove sezone, jednostavno rečeno dominira evrospkim parketima, kao i njegov CSKA, pa su se putevi ruskoj ekipi, među osam najboljih u Evropi, ukrstili sa našom Crvenom zvezdom. Prvi meč je na programu večeras od 19 časova, a momci Dejana Radonjića moraće da povedu računa o jednoj stvari.

Naime, Dejvid Pik je na svom Tviter profilu objavio zapanjujuć podatak, da francuski košarkaš šutira sa linije za slobodna bacanja sa prosečnom uspešnošću od 92,4% tokom svoje karijere! A to je verovali ili ne, evropski rekord!


Tako da, Branko, Nemanja, Vaso, Stefane i ostali koji budete izlazili na megdan sa De Kolom večeras obratite pažnju jer će svaki njegov evenutali put na liniju penala biti i sigurni poeni za ekipu Dimitrisa Itudisa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Trener u romingu
Tuesday, 12.04.2016
16:50

Ulaskom u top 8 cilj je za ovu sezonu ispunjen... I sledeće sezone Evroliga sa minimum 30 utakmica...dobiće se puno para od Evrolige sa idejom koja postoji i sa forsiranjem mladih igrača... Zvezdi se smeši dugo igranje sa najboljima.... U ostalom najjači brend na Balkanu to i zaslužuje..

avatar
RadovanRD
Tuesday, 12.04.2016
15:45

Nije kompletniji igrac od Stimare

avatar
Chella_ynwa
Tuesday, 12.04.2016
15:38

Strasan igrac, kompletan.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 12.04.2016
16:02

Vjerovatno najbolji u Evropu trenutno uz naseg Tea