Zvezdo, Divca nema, znaš li put kroz 'Zelenu šumu'? (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.02.2015.
14:03
Izvor: Sportske.net

Evocirajući uspomene iz 1999. godine kada je na pravoslavni Božić u prepunoj hali "Pionir" Crvena zvezda savladala litvanski Žalgiris okrećemo se novom okršaju dva tima koji se večeras igra u "KombankAreni".

redstarbelgrade.info
redstarbelgrade.info

Povezane vesti

Više od decenije i po nakon prethodnog duela u Evroligi Crvena zvezda Telekom ponovo dočekuje Žalgiris u elitnom košarkaškom takmičenju.

Početkom 1999. godine, na pravoslavni Božić, Crvena zvezda je ugostila slavni litvanski klub koji je kasnije te sezone stigao do jedine titule evropskog prvaka.

Bila je to ona Evroliga koja se igrala pod okriljem FIBA a 6.000 "Delija" okupilo se u "Pioniru" da podrži svoje miljenike koji su te večeri imali NBA zvezdu u svom timu.

Tadašnji reprezentativac Jugoslavije Vlade Divac iskoristio je "lokaut" u NBA ligi da pojača redove Crvene zvezde u čijem je dresu te večeri postigao 16 poena, ostvario 6 skokova, 2 asistencije i 2 blokade.

Crveno-beli su te večeri slavili rezultatom 77:69 protiv ekipe koja je takmičenje završila na prvoj poziciji u grupi "E" a kasnije preko Virtusa stigla i do titule evropskog prvaka.



Šesnaest godina kasnije situacija je znatno drugačija. Zvezda u svom timu nema igrača kakav je bio Vlade Divac ali ima najkorisnijeg igrača preliminarne runde takmičenja koji bi mogao da bude glava zvezda večerašnje utakmice.

Večerašnji susret ne igra se u "Pioniru" već u "KombankAreni" ali to samo znači da bi umesto 6.000 navijača oko 20.000 moglo da povede Zvezdu ka trijumfu nad Žalgirisom.

Crvena zvezda Telekom i Žalgiris imaju po jedan trijumf i četiri poraza nakon pet takmičarskih utakmica u TOP 16 fazi Evrolige pa nema sumnje da će večerašnja utakmica biti eliminaciona kada je borba za mesto u plej-of u pitanju.



Utakmica u "KomabankAreni" počinje u 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Thursday, 05.02.2015
15:07

Zaustaviti ostale, Andersona svesti na sto manje poena. Bobi da ih sahrani u reketu i to je to. Ova pobeda ponovo otvara vrata Top 8. Mi smo cilj za ovu sezonu ispunili, Zvezda je 1 od 16 najboljih klubova evrope i to ce ostati jos veoma dugo. Napred Zvezdo !

avatar
England
Thursday, 05.02.2015
16:18

Kako ste vi i po cemu jedan od najboljih timova evrope? Jeste li pobedili neki od jacih timova tipa Real, Barsa, Makabi, Galata, Olimpijakos, Panatinajkos? Izgubili ste od Galatasaraja i to na svom terenu. Dobili ste samo Albu, moguce je da pobedite Zalgiris samo ako vam Radonjic postavi dobru odbranu. Ali top 8 je nemoguc posle poraza od Galate.PozZ

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Thursday, 05.02.2015
19:42

Mi smo jedan od 16 najboljih klubova u Evropi jer smo usli u top16 EL koja je najjace takmicenje u Evropi a covek nije rekao da smo najjaci ili u prvih pet sto bi zahtevalo da pobedimo neki od tih timova sa kojima cemo jos da igramo pa mozda i pobedimo nekoga... A od top 8 smo daleko ali nije nemoguce samo realno vrlo tesko...

avatar
zvezdabre
Thursday, 05.02.2015
17:50

pa dobili smo jednom galatu pa?