Zvezdino moranje, Partizanova navika!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 30.11.2014.
10:59
Izvor: Sportske.net

Crvena Zvezda Telekom nikada nije bila veći favorit u derbijima sa Partizanom, dok je Partizan kroz noviju istoriju imao dosta više uspeha u ovim susretima.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Reklo bi se da Crvena Zvezda Telekom nikada nije bila veći favorit za pobedu protiv Partizana nego u ovom trenutku, ekipa Duška Vujoševića je još uvek u fazi dizanja forme, dok ekipa Dejana Radonjića već ima kontinuitet dobrih igara i dosta jakih utakmica ove sezone iza sebe.

Ipak, naučili smo da u ovim utakmicama neretko pobeđuju ekipe koje su u slabijoj formi, a sigurno da je trener Partizana posvetio dosta pažnje ovom meču. Pored toga, ekipa Duška Vujoševića ima dosta bolji skor u mečevima sa današnjim rivalom.

Radonjić je odbio ulogu favorita na jučerašnjoj konferenciji za medije rekavši da je Partizan u dizanju forme spomenuvši odlično odigranu utakmicu protiv Banvita u Turskoj.

Sa druge strane, Vujošević je govorio o stanju u oba kluba, rekavši da Crvena Zvezda kao da nije iz Srbije i da ne dele sudbinu srpskog naroda, a pored toga istakao je da je Crvena Zvezda favorit baš zbog činjenice da igraju pred svojom publikom i da su ove sezone odigrali dosta jakih utakmica u Evroligi.

U sastavu Crvene Zvezde Telekom neće biti Stefana Jovića koji je počeo sa treninzima, ali još uvek nije spreman da pomogne ekipi na terenu. Ostali su spremni da se suprostave svom večitom rivalu.

Partizan će, sa druge strane, u derbi ući sa Milanom Mačvanom u ekipi, košarkašem koji je propustio utakmicu protiv Banvita.

Ovaj duel biće i susret dvojice Slovenaca koji će biti u direktnom duelu večeras, Ede Murića i Jake Blažiča.

"Jesmo se malo "peckali", ali moramo da se smirimo i da spustimo tenziju. Biće još derbija ove sezone.", rekao je Jaka Blažič.

Da je ekipa Dejana Radonjića favorit u ovom meču govore nam i podaci da je prva po procentu šuta za tri (39,02), prva po broju asistencija (21,22 po meču), i da ima najbolji procenat šuta iz igre (50,55).

Partizanu je podeljeno 500 karata za navijače, po već nekom ustaljenom običaju kada su susreti ova dva tima u pitanju.

Kreće u 19h, svratite da podelimo utiske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN2
Sunday, 30.11.2014
12:38

Doći ćemo ako nam dozvolite da stvari nazovemo pravim imenom. Napred Partizan!