Zvezdinih 19 'ćoraka' - Šta kažu stručnjaci?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.02.2015.
13:32
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom postavili su negativan rekord po broju promašenih trojki na jednoj evroligaškog utakmici a evo kako su priznata imena iz sveta košarke prokomentarisala ovaj podatak.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije u četvrtak je doživeo poraz kojim je verovatno zatvorio vrata plej-ofa Evrolige.

Sa skorom 1-5 ne treba se nadati čudu i plasmanu među osam najboljih u Evropi a poraz od Žalgirisa je pored rušenja snova o nastavku takmičenja doneo i jedan negativan rekord.

Pisali smo u petak da je Crvena zvezda Telekom postavila novi negativan rekord Evrolige kada su šutevi za tri poena u pitanju pošto od 19 šuteva nijedan nije završio u obruču!

Tim povodom oglasili su se i košarkaški stručnjaci koji su na različite načine komentarisali ovakvu Zvezdinu statistiku.

"Ma, nema tu neke posebne filozofije, treba da se pojača vežbanje, da se intenzivira rad na šutu i da se uputi što više lopti ka košu. Treba da oduzmemo vreme od taktike i fizičke spreme i da više šutiramo" kaže Ranko Žeravica.

Sa mišljenjem bivšeg trenera Crvene zvezde donekle se složio Dražen Dalipagić koji veruje da je Zvezdin negativan rekord rezultat manjka samopouzdanja i pukog slučaja.

"Jednostavno, Zvezdi nije išlo... To je puka slučajnost, nije na svakoj utakmici tako. Takva utakmica se desi jednom u pet ili deset godina" ističe popularni "Praja".

Nekadašnji predsednik KK Crvena zvezda Vladislav Lučić tvrdi da zamerke mogu da idu samo na račun stranaca koji su promašili 11 od 19 upućenih šuteva.

"Stranci poput Andersona iz Žalgirisa treba da prave razliku, a Zvezdini to ne čine već nekoliko utakmica, u važnim duelima, bez obzira na njihove košarkaške i ljudske kvalitete" mišljenje je Vladislava Lučića.

Crveno-beli posle šest odigranih utakmica u Evroligi zauzimaju poslednju poziciju u grupi "E" a naredni susret igraju na gostovanju Panatinaikosu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Saturday, 07.02.2015
14:41

Cuj ovog Zeravicu! Stvarno treba da ga bude sramota kako sada drasticno menja pricu...

avatar
Realan
Saturday, 07.02.2015
15:08

Istorijski je za kosarku da neko tako slabo sutira slobodna bacanja.Tolike godine se bavim kosarkom, a nikada nisam video nista slicno.Kada ubuduce budem predavao trenerima,kao negativan primer cu navoditi bas ovu utakmicu.Izjava doticnog.Pa ti sada uporedi izjave.

avatar
nikola.blagojevic57
Sunday, 08.02.2015
05:20

A za sta sve Vujosevica treba da je sramota

avatar
nikola.blagojevic57
Sunday, 08.02.2015
05:18

To sto je Vujosevic rekao za Zeravicu je apsolutno neprihvatljivo za nasu kosarku,i najveca je krivica nadleznih sto uopste dozvoljavaju takve i slicne stvari VUJOSEVICU. pa pogledajte reakciju Zeravice posle toga-gospodin. Naravno da je za kritiku 19-0,ali nesme se zaboraviti da je i pored toga Zvezda odigrala kvalitetno i imala sut za pobedu,dok je Partizan imao los procenat suta slobodnih bacanja,toliko los da se to mnogo redje vidja i upecatljivo je u negativnom smislu. Zato je razdvojio te dve stvari. Pametnom dosta

avatar
Realan
Saturday, 07.02.2015
19:39

Pinto u Evroligi niko nikada nije imao 19-0.Bilo je meceva bez trojki ali ovakvi promasaji nikada.Ja mislim da je to ako ne za vecu onda barem za istu kritiku kao i ova slobodna bacanja Partizana.A uporedi izjave i videces da nije tako.Nije bez razloga Vujosevic reagovao onako.Nema dvostrukih arsina.Ako kritikujes jedne onda kritikujes i druge.

avatar
PintoDaCosta
Saturday, 07.02.2015
18:29

Sa tim da je samo u Evroligi bilo 9 ovakvih primera poslednjih godina..nnMozda je promenuo plocu kad su mu to rekli

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Saturday, 07.02.2015
16:21

Vec sam ih uporedio i obradio, otuda i ovakav moj komentar.