Zvezdina velika pobeda! Supertalentovani košarkaš konačno potpisao!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.09.2020.
17:22
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Crveno-beli danas ozvaničili veoma važan posao.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Uporedo sa formiranjem jakog evroligaškog tima u seniorskoj konkurenciji, Zvezda brine i o svojim mlađim kategorijama, koje su ovog leta takođe silno pojačane.

Još jedno pojačanja u nizu je i 15-godišnji krilni centar Andrija Vuković (205 cm), za čiji potpis se Zvezda dugo borila.

Kao jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije u Evropi, imao je brojne ponude iz Španije, Italije, Grčke… ali je i pored toga odlučio da ubudue nastupa za Crvenu zvezdu.

''Angažovanjem Andrije Vukovića, KK Crvena zvezda mts je ostvario veliku pobedu nakon jednogodišnje administrativne borbe u kojoj su i  porodica Vuković, i Andrija izrazili veliku želju da supertalentovani košarkaš igra za Crvenu zvezdu.

Prošao je mlađe selekcije KK Budućnost sa kojom je osvojio dve titule, a o njegovom velikom talentu svedoči i podatak da je kao znatno mlađi igrač prethodno nastupao u starijim selekcijama KK 'Junior' sa kojim je takođe osvojio takođe dve titule.


Vuković je sa Crvenom zvezdom potpisao višegodišnji stipendijski ugovor i predstavljaće ogromno pojačanje za kadetski i juniorski tim KK Crvena zvezda mts, koji je angažmanom Vukovića potpisao i jedanaesti ugovor sa mladim košarkašima ovog leta (Vudragović, Gagić, Gačić, Mišić, Marjanac, Topić, Spasojević, Radovanović, Vučetić, Bogdanović…)'',
piše na sajtu Crvene zvezde.
-
baner

Mladi košarkaš nije krio zadovoljstvo zbog ovakvog epiloga.

''Želim da se zahvalim mojoj Zvezdi što je imala strpljenja za mene u proteklom periodu a nakon što su se pojavile administrativne prepreke za moj prelazak, omogućila mi nastavak školovanja i košarkaški razvoj od maja prošle godine. Sada kada sam registrovan kao igrač Crvene zvezde, mogu reći da su počele da se ostvaruju moje dečačke želje. Jedva čekam da počnem da na parketu branim boje mog voljenog kluba u kom želim da se ostvarim kao igrač i vratim dobrim igrama za sav trud i brigu koju je rukovodstvo kluba pokazalo prema meni'', izjavio je Andrija Vuković.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Thursday, 24.09.2020
18:54

To je ta "škola" košarke....otmu sve što vredi u regionu na silu

avatar
Čeki
Thursday, 24.09.2020
19:19

Pa vi ste gradili vasu istoriju u basketu na otimacinama igraca. Pogotovo na pocetku i najvise od Zvezde ste uzimali (tj. neki su morali da igraju za vas po naredjenju). Eee moj prijatelju, brzo zaboravljas.

avatar
Čeki
Friday, 25.09.2020
18:04

Odgovoricu vam svima dole ovde. Ova dvojica sto ne znaju o postojanju Zvezde, govori koliko je opasno pricati o necemu o cemu ne znas (pripajanje pravnom licu, FMPa Zvezdi). Ta neka opravdanja kao FMP 2 samo da bi takvima kao vama dvojici bilo lakse, pokazuje da morate imati fakultetsko obrazovanje u toj oblasti (ja sam zavrsio pravni fakultet cisto da znate) ili nekog eksperta da vam objasni. Ovako, slusate laike i kojekakve licnosti i blamirate se kao i oni. A sto se tice korisnika po imenu zlogi, ne kazem da ste sve otimali, ali Partizan je ogroman broj igraca otimao Zvezdi na pocetku njenog osnivanja i to je cinjenica. Ovaj sarkazam i sirenje na sve ostalo kao otimanje navijaca itd. necu komentarisati jer vidim da sam te pogodio, a bilo je naredjenja ne samo u fudbalu, nego i u kosarci, da za Partizan neki igraci moraju da igraju. Mi za to potrebe nismo ni imali tad, niti smo to mogli. Zvezdu su intelektualci osnovali, a ne UDBA ili drzava, tako da to ti je to.

avatar
Bekias
Friday, 25.09.2020
13:33

@ Ceki
kad pricas o istoriji mislis na onu od pre par godina otkad su postali fmp2 inace prava CZ je prestala da postoji dolaskom coravog i promene APR i imena.....

avatar
Sanchez Bakero
Friday, 25.09.2020
12:28

A vi imate tu čudnu moć da najpre neke činjenice izmenite dok neke druge zanemarite ili čak potpuno zamenite teze, a onda tako isfabrikovane laži vrtite toliko dugo da na kraju i sami sebe ubedite da su istina. Neverovatno, majke mi.

avatar
ariton
Friday, 25.09.2020
00:12

Au al se ubi navijacu bez kluba strasno.

avatar
zlogi
Thursday, 24.09.2020
22:01

Ma mi smo sve otimali u svim sportovima? Cak i oni koji su prosli sve selekcije Partizana su oteti? I mi koji navijamo za Partizan smo oteti na principu danka u krvi, a potom prevaspitani da navijamo za crno-bele. Iza nas je ipak stojala mocna vojska, a iza vas nemocna UDBA!! Previse kakite! Pitam se samo zar vas nije nimalo blam da tako odvaljujete gluposti!? Ako smo vam od starta otimali, kako ste onda osvojili 80% svojih trofeja, nakon nastanka kosarkaskih sekcija Partizana i Zvezde!? Covece kakva paranoja, sve smo vam oteli! Voime Oca! Da se prekrstim i levom i desnom.
ps: da bilo je naredjenja da pojedini sportisti, koji su odlicni u svom sportu, zaigraju za Partizan dok sluze vojsku (trajalo do najkasnije kraja 50', najvise u fudbalu). Ali to nije tako ucestalo kao sto pricate, jer da jeste svi bi zaigrali za Partizan makar jednom, a mnogi fenomenalni sportisti nikad nisu obukli crno-beli dres.
pps: cisto da znas tada, tj do kraja 50' crno i crveno-beli su bili u odlicnim odnosima, nije bilo neobicno da se igraju prijateljski mecevi i da najbolji drugovi igraju za dva velika rivala, pa cak i da se neki igrac iz protivnickog tabora pridruzi na turnejama koje su crno i crveno-beli imali po svetu (opet o fuci govorim)...