Zvezdina poruka Partizanu: ''Bilo bi vam pametnije da ćutite!''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 02. jun 2014.

  • 19:20

  • Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Posle verbalnog rata na relaciji Vujošević-Čović, danas se nastavilo i ''ratom saopštenjima'' između Partizana i Crvene zvezde Telekom, a posle izrečenih kazni od strane direktora Superlige zbog incidenata u Železniku u subotu uveče.

Zvezdina poruka Partizanu: ''Bilo bi vam pametnije da ćutite!''
Foto: kkcrvenazvezda.rs

Podsetimo, i Zvezdi i Partizanu su izrečene značajne novčane kazne, a crveno-beli će uz to morati da odigraju i jednu utakmicu bez prisustva publike.

Nedugo posle objavljivanja ove odluke, oglasili su se iz Partizana, poručivši između ostalog da bi novčana sredstva od kazni trebalo uplatiti u humanitarne svrhe, ali su ujedno i odbacili odgovornost za ono što se dešavalo u Železniku.

Prema očekivanju, vrlo brzo je stigao i odgovor iz Zvezde, koji prenosimo u celini.

''Iako KK Crvena zvezda Telekom nije želeo da na bilo koji način komentariše kazne direktora KLS Dragana Gogića i dodatno podiže tenzije, nakon sramnog saopštenja KK Partizan NIS moramo da reagujemo kako mnoge stvari ne bi ostale nedorečene.

Crvena zvezda Telekom je bila primorana da kao domaćin meč visokog rizika sa Partizanom odigra u dvorani u Železniku. Predstavnici Partizana sada kritikuju organizaciju meča, tvrde da zbog kapaciteta hale u toj dvorani nije bezbedno igrati derbi, a nijednim svojim gestom nisu želeli da utiču i olakšaju organizaciju utakmice visokog rizika i time je učine bezbednijom.

Iako su predsatvnici Crvene zvezde Telekom na sastanku za bezbednost tražili da se utakmica igra bez gostujućih navijača, kako bi se predupredile nemile scene i eventualni incidenti, predstavnici Partizana su to izričito odbijali zahtevajući da njihovi navijači moraju da budu u dvorani.

Time su jasno pokazali koliko su bili spremni na kooperativnost, koliko su bili nedorasli situaciji, a sada još sebi daju za pravo da kritikuju druge. Krajnje licemerno.

Svima treba da bude jasno da su KK Crvena zvezda Telekom i bezbednosne službe učinile maksimum da utakmica protekne u najboljem redu, a da su incidente izazvali i započeli navijači Partizana ubacivanjem topovskih udara na teren.

Pravo pitanje je kako su pirotehnička sredstva uopšte uneli u dvoranu i zašto su na poluvremenu predstavnici policije pretresali torbe sa medicinskom opremom KK Partizan NIS.

Šta im je u tome bilo sumnjivo?

Po sistemu napad je najbolja odbrana po ko zna koji put KK Partizan NIS u svom saopštenju pokušava sebe da predstavi kao žrtveno jagnje kritikujući kazne, ne pomišljajući da bi bilo pametnije da ćute.

Jer, da je bilo striktne primene Propozicija takmičenja glavni sudija je bio dužan da preko zvaničnog spikera opomene navijače da ne ubacuju topovske udare na teren, a potom i isprazni taj deo tribina gde su bili smešteni navijači Partizana. Međutim, to se nije dogodilo.

Do njega kao da nisu dopirale detonacije tih topovskih udara koji su ozbiljno ugrozili bezbednost novinara koji su već na početku meča bili primorani da se premeste na bezbednije pozicije.

Do glavnog sudije očigledno nisu dospele ni najgore psovke koje mu je uputio Duško Vujošević, pošto je prvu tehničku grešku dosudio klupi, a ne treneru Partizana koji ga je gnusno, u svom maniru, najstrašnije vređao.

I posle svega toga KK Partizan NIS ima obraza da se žali.

Očigledno je da i dalje postoji strah od bahatog ponašanja i terora koji je nad sudijama godinama sprovodio Vujošević, pa arbitri i dalje idu linijom manjeg otpora. 

Takođe, u svom obraćanju javnosti KK Partizan NIS je ponovo želeo svima da stavi do znanja da on više ne kontroliše direktora lige kao što je to bio slučaj godinama unazad kada su tu funkciju obavljali njegovi osvedočeni poslušnici poput Predraga Bojića, Tihomira Bubala i Slobodana Jelića.

Sadašnjeg direktora lige izabrala je ogromna većina klubova, a Partizanu je po volji samo onaj koji je u službi njegove koristi'', kaže se u saopštenju Crvene zvezde Telekom.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari