Zvezdina pobeda u teškom trenutku, Gavrilović hvali želju i brani kapitena

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 31.10.2019.
21:45
Izvor: Sportske.net

Sve je bilo dobro u večerašnjoj pobedi nad Himkijem, ili skoro sve...

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je da je pobeda njegovog tima protiv Himkija 90:78 došla u važnom trenutku za crveno-bele, a pohvalio je želju svog tima za trijumfom.

"Hoću da priznam veliku želju mojih igrača da dobiju ovu utakmicu. Ta želja ima je donela energiju koja je mogla da unapredi teško stanje našeg samopouzdanja zbog teškog perioda iza nas. Energijom iz prvog poluvremena smo kontrolisali utakmicu, diktirali smo intenzitet i ritam, koji je bilo teško pratiti i to je bio ključ utakmice", rekao je Gavrilović.

Ceo tim je odigrao dobru napadačku utakmicu, ali je najefikasniji bio Boriša Simanić.

"Stvarno sam video kod svih njih, kod svakog pojedinačno veliku želju da dobiju utakmicu u teškom trenutku, kada se sve malo ljulja zbog tog pritiska koji imamo. I Boriša sa svojim vrlinama i mana je podložan oscilacijama zato što je mlad igrač, ali je talentovan.

On je počinjao i kada nije imao takav učinak. Jako želim da napreduje u karijeri i za to mu treba samo kontinuitet, malo više drskosti koju je večeras pokazao. Pa čak i ako lopta ne uđe, ima načina da bude koristan za svoju ekipu. Kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu
", rekao je Gavrilović.

Može li ova utakmica da bude možda prekretnica za taj teški trenutak koji ste pominjali?

"Ja se nadam da će da bude prekretnica, mada ne očekujem da to bude od 90 stepeni, nego će da doprinese da mi postepeno rastemo, da budemo pametni i da nastavimo sa dobrim stvarima, ali i da eliminišemo ono što je loše. Na primer izgubljene lopte u odnosu na asistencije.

Naravno da je za bilo koji tim teško kad izgubi četiri utakmice uzastopno. I utakmica sa Megom je bila važna i svaka sledeća je važna. Mi sada treba da idemo korak po korak. Oni ne moraju da budu veliki, ali svaki dan jedan mali mora da bude napred. Onda ćemo moći da pokažemo potencijal ove ekipe o kojoj se pričalo, možda i prerano
", kazao je trener Zvezde.

Kapiten Branko Lazić je dobio isključujuću grešku jer je vratio udarac Timi, sa kojim se i ranije sukobljavao. Gavrilović to ne opravdava, ali i ne kudi previše borbenog igrača.

"Branko je vrlo emotivan igrač i hoće da uradi sve. Ne da na sebe, ne da na svoje saigrače. Nisam to tačno video, bilo je na zemlji, ali svakako ne treba odgovarati. Rekli su mi da je bila reakcija na faul i ne mogu sa tim nikako da se složim.

Međutim, u trenutku kad je naš kapiten isključen, to multiplikuje psihološko stanje ekipe: ili se mobilišemo ili padamo. Mislim da tako to možemo da pročitamo. Mislim da je njegovo isključenje umnožilo našu želju
", rekao je Gavrilović.

Dosta igrača je dobro odigralo, dobra napadačka partija celog tima...

"Dobro, procenat šuta sigurno zavisi od raspoloženja igrača i situacija u kojima se šutevi uzimaju. Lopta je dobro išla, a moram da priznam i da je njihov način odbrane takav da je moguće loptu kretati. Kad zadržavamo loptu, imamo velike probleme. To večeras nije bio slučaj i našli smo dobre šuteve", rekao je Gavrilović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Darko0071
Friday, 01.11.2019
00:02

Branko Lazic najslabija karika vec godinama,zna samo odbranu,u napadu totalno neipotrebljiv..

avatar
Amar Zornic
Friday, 01.11.2019
00:53

E da je kosarka samo napad , da nije i Smart najslabiji u Bostonu xD Nije neki ofanzivac ali cesto zna da postigne poneki bitan kos uz veliko pozrtvovanje i dobru odbranu Branko je svakako jedan od postovanijih igraca Zvezde

avatar
Stefan Lazović
Friday, 01.11.2019
11:59

Samo? Pa koji to zna bolje od njega? Ekipa je od 12 igraca, ne mogu svi biti Kobe Brajant.