Zvezdina "mlada nada" na skeneru Evrolige

Autor: Nikola Miloradović
sreda 24.01.2018.
17:00
Izvor: Sportske.net

Na momka koji je podigao "crveno-bele" ove sezone, pažljivo motri i Evroliga.

aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski-Dadi
aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski-Dadi

Povezane vesti

Stigao je u Zvezdu letos, zajedno sa Apićem, Lazarevićem i Radanovim iz FMP-a i jedini je uspeo da se izbori za rolu u ekipi Dušana Alimpijevića ove sezone.

Dejan Davidovac, momak koji je odlično igrao u dresu tima iz Železnika minule sezone, polako izrasta u jednog od najbitnijih igrača u sistemu aktuelnog prvaka Srbije i Jadrana.

Dobio je priliku da se nametne kada je sada već bivši igrač Crvene zvezde mts Nikola Radičević pokazao da nema kvalititet potreban da vrši ulogu rezervnog pleja u redovima beogradskog sastava i odmah se videlo da bi mogao da bude od velikog značaja za "crveno-bele" ove sezone.

Zablistao je u Madridu, kada je Zvezda uzela skalp "Kralju", upisao je 13 indeksiranih poena na jednom od najtežih gostovanja u Evropi i poneo velike zasluge za trijumf "crveno-belih" u španskoj prestonici.

Da je vrstan šuter, pokazao je u pobedi nad Žalgirisom u Beogradu, kada je postigao za njega rekodnih 13 poena, čak 11 dao je u poslednjoj čevrtini utakmice sa ekipom iz Kaunasa.

Trenutno je, verovali ili ne, drugi trojkaš Evrolige, kada je u pitanju procenat šuta van linije za tri poena, prosečno beleži 58,8% uspešnosti u šutu za tri.

U pet utakmica čak nije promašio nijednu trojku, a ukupno je pogodio 10 takvih šuteva.

Jasno je da će imati sve veću rolu u Alimpijevićevoj ekipi, postigao je skupa 65 poena u Evroligi ove sezone, sakupio je i 20 skokova, a ukupno ima 82 indeksirana poena i sa razlgom se smatra za jednog od najvećih talenata u elitnom takmičenju, što potvrđuje i klip, koji možete pogledati u prilogu.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MOE28
Wednesday, 24.01.2018
20:45

17 puta sutnuo za tri poena na 13 utakmica. A jos fascinantnije je to sto je na tih 13 utakmica dao ukupno 10 trojki. Dakle, ni trojka po mecu. A nekada su se utrojkase svrstavali igraci kojipogode 5, 6 i vise trojki. Sta se desava sa kosarkom danas ne znam...

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 24.01.2018
22:28

Mnoge vas je Muta naucio da gledate kosarku kroz poene i broj trica, a to je sasvim pogresno. Vazan je procenat pogodjenih, uspesnost, racionalnost suteva...

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 25.01.2018
00:39

Polako, tek je on osetio EL ove sezone, nije ni igrao bas puno, dosta meceva propustio...Uzima po tri suta na utakmici u proseku, od toga otprilike pogodi dva, to je prilicno dobro za njegovu poziciju i ulogu rotacije za sada. Sto se tice suta samo sa perimetra, 17 uzetih nije malo, sasvim dovoljan uzorak za sada....Nije njegov posao da se namece i da uzima mnogo poseda, da se ispucava u potraznji za boljom statistikom i poenterskim ucinkom. Cilj je svrsishodno biti koristan ekipi, raditi za tim, a on to cini. Uostalom, nije njegov primarni kvalitet, niti znacaj, zbog pomenutih suteva i dobrog procenta pogodaka, vec zbog podosta drugih, korisnih stvari koje radi na terenu. On igra jako kvalitetno i pametno, predstavlja sekundarnog organizatora igre na terenu, sa pozicije beka i krila gde igra. Organizuje za druge, posprema suteve, ne uzima ih nuzno. Ima kvalitetan skok, ume i da blokira, da asistira, napadne na postu nize i slabije...pokriva zadatak 3 pozicije bukvalno, itekako ima kvalitet, samo zavisi koliki mu je domet....i da pomenem opet, sut mu nije primarna vrlina, ali veoma raduje da pogadja u visokom procentu, videcemo da li ce nastaviti tako. Sto zbog mladosti koja je retkost u eliti, sto zbog cinjenice da odlicno, zrelo i inteligentno koristi svaki minut na terenu, svakako je zasluzio da se nadje na skeneru EL. Treba obratiti paznju na momka koji iz senke dolazi, neocekivano pruza vise nego dobre role, i namece se u mnogim segmentima, a ovo je tek pocetak....

avatar
MOE28
Wednesday, 24.01.2018
23:06

Koja racionalnost suteva druze ima 5 poena po mecu. Sutra ces igraca koji za dva poena sutne jednom za ceo mec i pogodi nazvati najboljim suterom. Kada sutne 5 a pogodi 4 ili 3 onda mu racunaj procenat a ne na 2 suta po mecu. Decko pogodi trojku i vise ne sutira.. koja je to racionalnost?

avatar
Kilavi Milojko
Wednesday, 24.01.2018
20:31

Наравно да је млада нада, у НБА лиги играчи играју своју прву сезону са 23-24 године. Овде не рачунам појединце, који нису хтели да се образују, па су прескочили колеџ кошарку.

avatar
RUSKI CAR
Wednesday, 24.01.2018
18:30

Dobar je Davidovac, al bilo bi dobro da ostane bar još sledeću sezonu kod nas!

avatar
3x3
Wednesday, 24.01.2018
18:19

Talenat od 24 godine. Odlican je igrac, ali talenat odavno nije. Talenti su sa 18-19 godina, a Davidovcu krenule najlepse kosarkaske godine, oni ga talentom zovu.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 24.01.2018
22:30

Pre nedelju dana napunio 23, jos uvek relativno mlad, talentovan svakako, to ce i pokazati...

avatar
3x3
Thursday, 25.01.2018
11:28

Za nekoliko godina ce nam mladi talenti biti sa 25-26 godina kako ste krenuli svi vi sa ovih vesti, kao i po novinama. Nasi talenti bi trebalo da su SImanic i Radanov i mladji od njih.

avatar
3x3
Thursday, 25.01.2018
10:56

Relativno mlad i mlad nije isto. Dobro igra, ali coveka od 23 godine zvati mladim talentom je malo bzvz. Znaci Dobric i Davidovac su mladi, a '94 i '95 godiste. Imamo drugacije glediste za mladog igraca. Slazem se da odlicno igra i stvarno ga je milina gledati na terenu.

avatar
petar000
Wednesday, 24.01.2018
18:16

Da, klinac bas. Inace, svaka cast, decko je mnogo dobar, ali da je neka mlada nada bas i nije.