Zvezdin rival dobio NBA pojačanje!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 13.08.2015.
17:35
Izvor: Sportske.net

Klub koji će u predstojećoj evroligaškoj sezoni igrati u istoj grupi u kojoj se nalazi i naša Crvene zvezda angažovao je u četvrtak ozbiljno pojačanje koje stiže pravo iz NBA lige.

Beta/AP Photo/El Nuevo Herald, David Santiago
Beta/AP Photo/El Nuevo Herald, David Santiago

Povezane vesti

Ekipa koja je u prethodnoj sezoni osvojila trofej u Evrokupu i tako obezbedila direktan plasman u grupnu fazu Evrplige pojačala je konkurenciju na poziciji beka.

Moskovski Himki angažovao je slovenačkog internacionalca Zorana Dragića (26) koji u Podmoskovlje stiže pravo iz NBA lige gde je proveo prethodnih godinu dana braneći boje Finiks Sansa i Majami Hita.


Mlađi brat Gorana Dragića preselio se u Finiks Sanse uoči početka prethodne sezone a sredinom februara je u paketu sa Goranom trejdovan u Majami. Tokom čitave prethodne sezone Zoran Dragić je odigrao 16 mečeva u NBA ligi pa ne čudi što se odlučio za povratak u Evropu.

Bivši košarkaš Krke i Unikahe iza sebe ima dve titule prvaka Slovenije i trofej u Evročelendžu a ima i status standardnog reprezentativca zemlje iz koje dolazi.


Dovođenjem Zorana Dragića Himki je oformio ozbiljnu bekovsku liniju koju će pored Slovenca činiti Tajris Rajs, Aleksej Šved i Peteri Koponen. Dragić je sa Himkijem potpisao ugovor na dve godine.

Podsećamo da se šampion Srbije Crvena zvezda nalazi u istoj evroligaškoj grupi sa Himkijem, a pored ruskog i srpskog tima u grupi "A" igraće još Bajern Minhen, Fenerbahče, Real Madrid i Strazbur.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 13.08.2015
22:33
avatar
Toti 10
Thursday, 13.08.2015
19:14

Mogu da dovedu i Jordana oni padaju u Pioniru!

avatar
rasko
Thursday, 13.08.2015
17:51

Rajs,Šved,Koponen,Dragić, ovo je ozbiljna ekipa,još i onaj centar Dejvis,mečevi protiv njih neće biti nimalo naivni,protiv nas su veliki favoriti,prolaz u top16 bio bi ogroman uspeh,valjda ćemo se izboriti sa Karijem Pešićem

avatar
Stefan123(58 Sic)
Thursday, 13.08.2015
17:47

Jak je himki imaju I Šveda ali Zvezda ce Ih tući u oba meca