Zvezdin preokret u Čačku, da li je razlika na kraju previsoka?

Autor: Darko Mitrović
subota 11.05.2019.
21:39
Izvor: Sportske.net

Borac pružio odličan otpor Zvezdi, ali na kraju ipak nije uspeo da izbegne poraz dvocifrenom razlikom.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

U derbiju petog kola Grupe A Superlige Srbije, Crvena zvezda je kao gost večeras u Čačku savladala domaći Borac sa 77:67 i dodatno se učvrstila na prvom mestu u ovoj grupi.

Crveno-beli i dalje imaju maksimalan učinak, svih pet pobeda, a Čačani su pretrpeli drugi poraz.

Ekipa Borca je odlično odigrala prvo poluvreme, pogotovo prvu četvrtinu u kojoj je glavnu ulogu imao bivši košarkaš Partizana Đorđe Majstorović, čijim je poenima domaći tim poveo sa 15:7 sredinom prvog kvartala.

Zvezda je konstantno bila u rezultatskom zaostatku, posle prve četvrtine Borac je vodio sa 23:17, a potom uspešno održavao vođstvo, sve do finiša drugog kvartala, kada se raspucao Branko Lazić, a Odžo i Rivers sa linije slobodnih bacanja nešto kasnije izjednačili na 36:36.

Ipak, novom trojkom Kočovića, Borac je u samom finišu prvog poluvremena vratio prednost, pa se u drugih 20 minuta ušlo rezultatom 41:38 za Čačane.

Prvi put je Zvezda na ovoj utakmici povela na sedam i po minuta pre kraja treće četvrtine, kada su trojkom Branka Lazića crveno-beli preokrenuli na 49:47 u svoju korist.

Nakratko je Borac uzvratio trojkom Ilije Đokovića za 50:49, ali Zvezda potom ponovo preuzima vođstvo, stigli su gosti vrlo brzo i do ''plus osam'' - 58:50 i do kraja nisu dozvoljavali Čačanima da preokrenu rezultat, iako je domaći tim dugo ''disao za vrat'' favorizovanom rivalu.

Ipak, na ulasku u poslednja dva minuta Zvezda uspeva da prelomi ovu utakmicu u svoju korist, poveo je tim Milana Tomića dvocifrenom razlikom i sam finiš nije bio rezultatski neizvestan.

'Kej Si' Rivers i Branko Lazić su večeras predvodili Zvezdu sa po 18 poena, a pratio ih je centar Majkl Odžo sa 13 poena i šest skokova.

Kod domaćina na kraju jedini dvocifren Ilija Đoković sa 22 poena (trojke 6/12), pet skokova i dve asistencije, a Majstorović je u drugom poluvremenu potpuno zaustavljen, pa je ostao na devet postignutih poena iz prvih 20 minuta.

Večeras su u ovoj grupi odigrane i ostale dve utakmice petog kola. Zlatibor je savladao ekipu Dunava sa 86:66, a FMP je kao gost bio bolji od OKK Beograda - 100:89.

Tabela Grupe A posle petog kola: Crvena zvezda 5-0, FMP 4-1, Borac 3-2, Zlatibor 2-3, OKK Beograd 1-4, Dunav 0-5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke