Zvezdin letnji plan, ko ostaje od stranaca, ko je najbliži odlasku?

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.06.2019.
21:44
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Crveno-beli su uspešno završili sezonu, od danas su na zasluženom odmoru, ali uskoro sledi veliki posao oko formiranja evroligaške ekipe.

BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/MO
BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/MO

Povezane vesti

Trener Milan Tomić je ove sezone sa Crvenom zvezdom odradio veliki posao, pre svega u ABA ligi, kroz koju je izboren povratak u Evroligu, a šlag na tortu bila je i juče osvojena titula prvaka Srbije, peta uzastopna.

Odmah po završetku sinoćnje utakmice u ''Pioniru'' koju je Zvezda dobila sa 76:75, potvrđeno je da je Bili Beron potpisao novi ugovor sa šampionom Srbije i ABA lige i on će sigurno braniti crveno-bele boje i u narednoj sezoni.

Šta je sa ostalim strancima?

Po završetku ABA lige, Zvezdu su već napustili Džo Reglend i Maik Cirbes, a uz pomenutog Berona ostali su Majkl Odžo, Mohamed Faje i ''Kej Si'' Rivers, koji su nastupali u Superligi, kao i Stratos Perperoglu, koji je domaći šampionat propustio zbog povrede.

''Novosti'' večeras prenose da je Perperoglu u planovima trenera Tomića i za sledeću sezonu, kao i da se ozbiljno računa i na Mohameda Fajea, pod uslovom da Senegelac koji će u septembru napuniti 34 godine, ''drastično ne podigne finansijske zahteve''.

Takođe, ne bi trebalo da bude dileme ni oko ostanka snažnog centra Majkla Odža, koji se ozbiljno nametnuo ove sezone i biće ga veoma zanimljivo videti i u Evroligi.

Jedini od aktuelnih stranaca koji je blizu rastanka sa Crvenom zvezdom je ''Kej Si'' Rivers, koji je tokom sezone došao kao veliko pojačanje, ali utisak je da uglavnom nije opravdao velika očekivanja.

Pomenuti izvor otkriva da Rivers sutra putuje u Ameriku i u ovom trenutku je prilično neizvesno da li će se uopšte i vraćati u Beograd.

Naravno, tokom leta Zvezda će angažovati još par igrača iz inostranstva, pa se već spekuliše o novom povratku Čarlsa Dženkinsa, popularnog ''Đenke'', ali pitanje je koliko je to realno.

U svakom slučaju, možemo da očekujemo mnogo zanimljivih vesti iz Zvezde do početka naredne, evroligaške sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Wednesday, 19.06.2019
09:56

Znaci Riversu smo izigravali centar za rehabilitaciju klinickog centra Srbije.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 18.06.2019
23:03

Pejton Siva, Beron, Dobric, Simanic, centar. ( Kuzmic, Erik, Lidej)
Davidovac, Dzenkins. Perperoglu, Faje, Odzo. Dve podjednako jake petorke.
Lazic, Covic, Ristic. Ekipa bez puno promena, momci koji znaju sistem, eventualno moze da dodje i Simon. Perper ako bude na nivou pre povrede, nema zime za nas.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 18.06.2019
22:57

Pejton Siva, Beron, Dobric, Simanic, centar. ( Kuzmic, Erik, Lidej)
Davidovac, Dzenkins. Perperoglu, Faje, Odzo. Dve podjednako jake petorke.
Lazic, Covic, Davidovac. Ekipa bez puno promena, momci koji znaju sistem, eventualno moze da dodje i Simon. Perper ako bude na nivou pre povrede, nema zime za nas.

avatar
Wilt 100+
Wednesday, 19.06.2019
09:30

jbg opet plej od 182 cm , već imaš Filipa koji je nizak isto ...bolja opcija je niki veći igrač npr Pefi ako se smiluje . Davidovac može da pomogne ali se pokazao kao rizičan u prenosu lopte kada ga pritisnu brži igrači . Mada ovaj Siva ima dobru sezonu iza sebe, ne znam koliko je skup $$. Za Kuzmića bi trebalo da je završeno, Simon vrv nije skup I ako ode Kešelj ,što je realno, može da bude opcija .

avatar
miki2
Tuesday, 18.06.2019
21:56

Zvezda je dolaskom ke si riversa postala ozbiljna ekipa, tako da bi trebalo razmisliti o njegovom ostanku. Uneo je u ekipu pobednicki mentalitet, jako dobar odbranbeni igrac sto nikad niko ne pominje, a i u napadu nije lose dobar suter za 3 poena i ne trosi puno lopti.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 18.06.2019
22:53

Kej Si Rivers je bez konkurencije najgori igrac Crvene Zvezde otkad je dosao. Sve svoje poene koje je dao dao je kada vodimo sa 20 plus razlike ili protiv Borca i Mege. Neracionalan kosarkas koji u ovom timu nema mesta i iskreno se nadam da ce ga Dzenkins zameniti.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 18.06.2019
22:53

I pogadja kad je vazno , slazem se da bi bilo dobro da ostane e sad pitanje je finansija