Zvezdin lakši trening - Na redu je derbi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.02.2016.
22:29
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom plasirali su se u polufinale "Kupa Radivoja Koraća" pošto su sa pola gasa stigli do pobede nad Smederevom. Crveno-beli su večerašnjim trijumfom zakazali okršaj sa Partizanom.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Branilac trofeja u nacionalnom Kupu plasirao se u polufinale usled ubedljivog trijumfa nad Smederevom u poslednjem četvrtfinalnom susretu na turniru koji se održava u Nišu.

Crvena zvezda Telekom savladala je Smederevo rezultatom 89:44 (30:12, 17:12, 14:11, 28:9) pa ćemo u sutrašnjem polufinalu gledati treći ovosezonski "večiti derbi".

Poslednji četvrtfinalni duel "Kupa Radivoja Koraća" poslužio je izabranicima Dejana Radonjića kao lakši trening za ono što će uslediti u subotu, a pitanje pobednika bilo je rešeno posle prvih deset minuta igre.

Nakon prve deonice crveno-beli su imali 18 poena prednosti a granicu od trideset poena viška Zvezda je probila u poslednjem minutu treće četvrtine kada je povela sa 61:30.

Teško je uopšte komentarisati duel evroligaša i kluba koji se bori za egzistenciju, zbog čega se odmah treba okrenuti onome što će uslediti u subotu kada su na programu polufinalne utakmice.

Dejan Radonjić je večerašnju utakmicu iskoristio da priliku pruži svim igračima koji su se našli u protokolu, a Stefan Jović i Luka Mitrović zbog povreda ne konkurišu za sastav na "Kupu Radivoja Koraća".

Najefikasniji pojedinac u redovima Crvene zvezde Telekom bio je Nikola Rebić sa 15 poena, dok su se u listu strelaca upisali i svi ostali igrači ekipe Dejana Radonjića, a po deset poena postigli su Vasilije Micić, Boriša Simanić i Marko Gudurić.

U ekipi Smedereva samo je Saša Đorđević uspeo da ostvari dvocifren učinak (10 pts) ali timu iz "Đurđevog grada" svakako treba odati priznanje jer je u uslovima kojima bitiše najmanje bitno to što je upisan poraz od jednog evroligaša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shabani Nonda
Saturday, 20.02.2016
00:21

I sutra ce biti laksi trening ,ajmo sledeci .

avatar
сочинитељ
Friday, 19.02.2016
23:58

е сад оне отписане спустити на земљу и послати их у доигравање за пласман од 4. до 8. места

avatar
Saturday, 20.02.2016
00:40

pa juce smo vas dobili u derbiju ... ovo ce sad biti nesto novo

avatar
Kalinari
Friday, 19.02.2016
23:33

Uživanje je slušati Edina i Ivana umesto Kovačića...