Zvezdin dodatni motiv za Olimpijakos, bez Antića i Feldina na "braću"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 25.01.2018.
19:37
Izvor: Sportske.net

Zvezdin trener kaže da njegova ekipa ima dodatne motive za sutrašnju utakmicu. Omić danas trenirao, sutra na klupi.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da njegov tim ima dva dodatna motiva za utakmicu sa Olimpijakosom, a otkrio je i da Pero Antić i Džejms Feldin neće moći da igraju sutra.

"Motiv za Evroligu nikad ne nedostaje nikom u ekipi. Pored tog evroligaškog motiva hoćemo da sutra pokažemo još veću energiju iz par razloga. Prvi je to što smo u prvoj utakmici koju smo odigrali protiv Olimpijakosa jeste jedan dosta visok rezultat u njihovu korist. Imamo motiva da pokažemo da smo napredovali i drugačije podelili uloge. Postoji i motiv da se kroz tu utkamicu uvedemo u sve ono što nas posle očekuje", rekao je Alimpijević novinarima na treningu.

Zvezda ima problema sa povredama Antića i Feldina, ali se pojačala Alenom Omićem. Hoće li on biti u ekipi i kako vam deluje za sada?

"Antić i Feldin neće igrati, a Omić će biti u sastavu. Rano je da pričamo o njemu, sa nama je tek dva dana. Za sada pokazuje veliku želju da se uklopi, vredno radi, ali je još rano za detaljniju analizu", rekao je Alimpijević.

Olimpijakos vas je pobedio sa 26 razlike, ali poslednje dve utakmice je izgubio sa 32 i 28 poena razlike, što znači da igra promenljivo. Da li je sada pravi trenutak da ih pobedite?

"Mi definitivno imamo drugu igru u odnosu na tu utakmicu. Ta igra je posledica drugačije podeljenih uloga u timu. Mnogo puta sam pričao o tempu koji je nametnula Evroliga. Zvezda je sigurno najmanje spremna da se nosi sa njime, ali nije samo Zvezda ta koja plaća danak takvom tempu. Čak i mnogo iskusnije ekipe, sa mnogo većim igračima, koji su mnogo više sezona u Evroligi plaćaju cenu toga. Momenat bi svakako bio još bolji da smo kompletni, ali verujem da su svi koji su tu prepoznali to i da ćemo probati da nadoknadimo odsustvo Feldina i Antića", rekao je Alimpijević.

Nemanja Dangubić
očekuje težak meč i reakciju rivala, ali dodatni motiv je i to što Zvezda nikada nije pobedila Olimpijakos u Evroligi.

"Sigurno da želimo da dođemo do prve pobede, prošle sezone smo bili veoma blizu. Očekuje nas jako teška utakmica", rekao je on.

Prošle godine ste uspeli da svedete Spanulisa na nula poena.

"Sigurno će biti akcenat na njega, da probamo da ga usporimo i bacimo akcenat na njega. Biće potrebna cela ekipa da bismo zaustavili takvog igrača", rekao je Dangubić.

Novinari su danas mogli da vide i Alena Omića na treningu Zvezde. Slovenački reprezentativac bio je vidno raspoložen tokom rada.

Dejan Davidovac Alen Omic

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 25.01.2018
22:32

Ovo se znalo, neka ubaci Omića u vatru i neka ga odmah razigrava. Nemojmo se lagati, ne vijamo fajnal for al na pobedu uvek i skupo prodati kožu. Protiv ovakvih rivala mladi igrači rastu, neka se obrabre pa kako bude

avatar
Yes We Can
Thursday, 25.01.2018
20:49

Pevajte im opet na grckom dok nas trpaju trojkama...

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Thursday, 25.01.2018
20:43

Mogu li da predstave Omića?!