Zvezdin direktor objasnio zašto u Evroligi nije imalo mesta za najbolje iz Evrokupa

Autor: Darko Mitrović
petak 29.05.2020.
18:18
Izvor: Sportske.net, Nova.rs

I sezona u ABA ligi je poništena, ali najbolji iz ABA 2 lige će, bez obzira na to, igrati sledeće sezone u eliti. U Evroligi tako nešto nije bilo moguće, zbog čega?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Na tu temu je, između ostalog, u opširnom intervjuu za ''Nova.rs'' govorio direktor Crvene zvezde Filip Sunturlić.

On smatra da su donete odluke o poništenju sezone bile jedine realne u aktuelnoj situaciji posle pandemije koronavirusa, ali mnogima nije jasno zašto nije bilo dobre volje da se Evroliga proširi za još dva mesta koja bi popunile najbolje ekipe iz Evrokupa.

Sunturlić ima objašnjenje.

''Izuzetno je zgusnut kalendar takmičenja za narednu sezonu, a tako i za sezonu posle, pa samim tim su se i rukovodioci lige vodili kada su donosili odluku.

Jedan od mogućih modela bio je taj da se dodaju klubovi iz Evrokupa, ali bi se time povećao i trošak za takmičenja, pored toga što se raspored dovodi u problem, jer ćemo u sezoni 2020/21. imati i FIBA prozore, kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju, nacionalne Kupove, prvenstva.

I, na kraju, imaćemo i 14 klubova u ABA ligi, umesto u dosadašnjih 12'', izjavio je Sunturlić.
-
Baner 1

Šta je bilo, bilo je, Zvezda se sada okreće još jednoj evroligaškoj sezoni i stvaranju što kvalitetnijeg tima, ali uz neminovne promene u odnosu na strategije iz prethodnih godina.

''Sigurno ćemo naredni period iskoristiti za povratak našem sistemu, koji je prepoznatljiv i van granica eks Jugoslavije, a to je da gro igrača bude domaćih i iz našeg sistema.

Nije nas samo ekonomija naterala na to, nego nas je možda ova sezona podsetila koliko je to važan segment, tako da smo i pre proglašenja pandemije Covid-19 razmišljali u tom pravcu.

Uz onaj slogan ‘Kupuj domaće’, ja bih dodao i ‘Stvaraj domaće''', naglasio je Sunturlić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Saturday, 30.05.2020
10:02

Ma koji si ti bre anonimisi da daješ objašnjenja.....da zlikovac poput tvog mentora ne vodi EL nikad ne biste ni igrali to takmičenje....mislim svi vaši klubovi