Zvezdaši trojku hvale za pobedu, oni hvale tim

  • Autor: Pavle Knežević

  • 02. januar 2019.

  • 22:54

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Iako su bili jedni od ključnih, Kešelj, Simanić i Čović ističu tim.

Zvezdaši trojku hvale za pobedu, oni hvale tim
Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
Crvena zvezda je večeras rutinski pobedila Limož u prvoj utakmici druge faze Evrokupa. Ceo tim je dobro igrao, ali se istakla trojka "rezervista": Filip Čović, Boriša Simanić i slavljenik Marko Kešelj, koji je večeras napunio 31 godinu.

"Ovo je odraz kvalitetnog trenera i toga što se ponašamo kao prava ekipa. Mislim da se to vidi i sa strane. Na treningu dobijamo samopouzdanje i kroz dobru odbranu", rekao je Kešelj posle meča.

On je na kraju imao samo tri skoka, ali je uvek bio na lopti i išao u reket, pa su ga novinari pitali kako je to bilo boriti se sa protivničkim unutrašnjim igračima.

"Ne mislim da su igrači na poziciji četiri nešto mnogo viši od mene, da su teži verovatno jesu. Možda je to hendikep u odbrani koji mi pokrivamo sa rotacijama, ali je isto tako pravimo i prednost u napadu. Mogu da raširim odbranu, da uzmem otvoren šut sa sredine igrališta, a ne sa pozicije na 45 stepeni ili iz ćoška koja je karakteristična za poziciju krila. Žao mi je što nisam poziciju četvorke otkrio ranije", rekao je Kešelj.

Trener je rekao da Simanić nedeljama igra dobro, ali on nije hteo da ističe sebe.

"Dobro otvaranje Evrokupa za nas. Držali smo utakmicu 40 minuta pod kontrolom, osim tog malog pada koji nam se ponovo dogodio u trećoj deonici. To moramo da popravimo, ali u svakom slučaju dobra pobeda za nas. Uvek neko drugi iskoči, pogodi šut ili dobrom odbranom napravi razliku. Lično ja sam dobio šansu, hvala treneru zbog toga, dajem sve od sebe i nastaviću da se trudim", rekao je Simanić.

Trener te posle prošle utakmice pohvalio, sada te opet pomenuo...

"Mnogo mi znači podrška publike, saigrača i stručnog štaba. To mi daje energiju da guram dalje. Svi imaju zasluge. Kada napravim grešku na treningu tu su trener, kapiten... Nije bitno da li krećem sa klupe ili iz startne petorke. Važno mi je da dobijam šansu", rekao je Simanić.

Filipa Čovića dugo nije bilo zbog povrede i bolesti, ali je večeras bio jedan od ključnih igrača.

"Svi smo izneli utakmicu. Snaga tima je da svaku utakmicu neko drugi iskoči. Za sada je dobro i nadam se da ćemo tako nastaviti", rutinski odgovara Čović.

Dobro, ali svi se slažu da si ti bio "čovek odluke".

"Mogu da kažem da se tako pogodilo. Bila je kod mene lopta, uneo sam da tako kažem novu energiju s obzirom na to da nisam igrao nekoliko prethodnih utakmica i da sam bio možda malo odmorniji", rekao je Čović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari