Zvezda vs Cibona, dvoboj ''ranjenika''

Autor: Beta Beta
nedelja 19.01.2020.
13:11
Izvor: Beta

Trener košarkaša Cibone Ivan Velić rekao je danas da će predstojeći meč protiv Crvene zvezde u ABA ligi biti "dvoboj dva ranjenika", ali je i dodao da su crveno-beli svakako favoriti u toj utakmici.

BETAPHOTO/ABA liga/FMP
BETAPHOTO/ABA liga/FMP

Povezane vesti

Košarkaši Cibone sutra gostuju Zvezdi u utakmici 16. kola ABA lige.

"Ovo će biti dvoboj dva ranjenika. Zvezda, koja je ekipa na evroligaškom nivou, isto ima problema s povredama i izostancima kao i mi na našem nivou. U sličnoj smo situaciji i zbog toga to nazivam dvobojem ranjenika", rekao je Velić, objavljeno je na sajtu kluba.

Cibona sa pet pobeda drži deseto mesto na tabeli regionalnog takmičenja, dok je Crvena zvezda sa devet pobeda na šestoj poziciji.

"Oni su tu favoriti bez obzira na veliki broj utakmica i povreda. Imaju velike ambicije i u Evroligi i u ABA ligi. Ovo je utakmica u kojoj mi nemamo šta da izgubimo, možemo videti gde smo u odnosu na jednu takvu ekipu i parirati im što je duže moguće", rekao je Velić.

Košarkaš Cibone Marko Ramljak naveo je da njegovu ekipu čeka jedno od najtežih gostovanja ove sezone.

"Zvezda je evroligaška ekipa i jasno je o kakvoj se ekipi radi. Bitna je vera da se može napraviti nešto na tom meču ako se držimo dogovora. Moramo odigrati čvrstu utakmicu uz dobar šut, ostati u egalu sve vreme, bez crnih rupa koje bi nas odvele u veliki minus jer je onda jako teško vratiti se iz toga", rekao je Ramljak.

"Ovaj ritam poslednjih nedelja nas je poremetio, skraćena nam je rotacija i to nam ne olakšava posao ni malo, ali verujem da možemo prikazati dobru igru u Beogradu", dodao je on.

Utakmica se igra sutra u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 18.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke