Zvezda u Zadru - Alimpijević će ovu odluku doneti neposredno pred meč

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.11.2017.
15:49
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Nema odmora za Zvezdine košarkaše, posle Pireja nastavili su ka Zadru.

Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds
Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds

Povezane vesti

Posle još jednog ubedljivog poraza u Evroligi, ekipa Crvene zvezde mts u ponedeljak igra protiv domaćeg Zadra u devetom kolu ABA lige.

Crveno-bela ekspedicija je u subotu u popodnevnim časovima doputovala u Zadar, a u izjavi za klupski sajt trener Dušan Alimpijević je istakao da još uvek nije odlučio kojih dvanaest igrača će biti u sastavu na toj utakmici.

Zvezda je danas odradila i trening u dvorani ''Krešimir Ćosić'', a Alimpijević je svestan težine zadatka koji očekuje njegov tim sutra uveče u Zadru.

''Ne očekuje nas nimalo lak posao u Zadru. Domaćin je bez obzira na činjenicu da ima tri pobede u dosadašnjem delu sezone, pokazao da ima kvalitet, i posebno je neugodan pred svojim navijačima u gradu koji ima dugu košarkašku istoriju.

Činjenica je da je iza nas teška nedelja sa dve evroligaške utakmice koje nismo odigrali dobro, ali ovaj meč protiv Zadra moramo da odigramo angažovano, borbeno i da pokažemo kvalitet i igru koja nas je krasila u većini mečeva u ABA ligi ove sezone.

Nakon toga sledi pauza u ABA ligi, koja će nam dobro doći, jer nastavljamo u istom ritmu u Evroligi. Svi momci su spremni za ovaj meč, a o 12 igrača koji će nastupiti na parketu dvorane 'Krešimir Ćosić' odluku ćemo doneti neposredno pred početak meča'', rekao je prvi trener crveno-belih.

Slično razmišlja i centar Nikola Jovanović, koji veruje da će Zvezda trijumfovati pred nastupajuću pauzu u Aba ligi do početka decembra.

''Neugodno gostovanje u Zadru, protiv ekipe koja pred svojim navijačima uvek odigra maksimalno angažovano i borbeno. Zato na tu agresivnost koja ih krasi u njihovoj dvorani, moramo da odigramo i odgovorimo istom merom: borbeno, angažovano, i da odigramo timski.

Ako bude tako, možemo da se nadamo povoljnom ishodu, što je naš cilj, novi bodovi pred dvonedeljnu pauzu u regionalnom šampionatu, koja će nam dobro doći jer je raspored težak'', rekao je Jovanović.

Utakmica Zadar – Crvena zvezda mts igra se u ponedeljak od 18 časova, a iako u regionu sledi pauza, crveno-beli već u četvrtak nastavljaju sa evroligaškim izazovima. Tada će Zvezda odmeriti snage sa španskom Baskonijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sef9
Monday, 20.11.2017
18:30

sta pricate gluposti decko je mlad i teba mu pruziti sansu realno i sa ovom ekipom konkurisemo za 1 mesto u aba ligi da ne pricam da uzimamo superligu kup ,e sad za evroligu nismo realno za top 8 a ako cemo realno prosle godine smo imali ekipu za top 8 pa nismo usli realno sad smo mnogo slabiji i neuigraniji

avatar
Monday, 20.11.2017
02:59

Odlazi covece..

avatar
Srki987
Sunday, 19.11.2017
16:58

Ako danas izgubiš pakuj se!