Zvezda u laganom ritmu protiv Mege, povreda Dobrića

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.04.2018.
22:44
Izvor: Sportske.net

Lagana pobeda Crvene zvezde u meču koji je trebalo da bude derbi grupe A.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Crvena zvezda kao prvi favorit u okviru grupe A danas je dočekala najvećeg protivnika u grupi, ekipu Mega Bemaksa, a slavili su lakše nego što se očekivalo, bilo je 91:64.

Evroligaš iz Beograda je od samog starta nametnuo svoj ritam, silovito su krenuli, posebno Džejms Feldin koji je u kratkom roku ubacio čak 11 poena.

Crvena zvezda je na startu meča imala 12:0, a na startu druge deonice je na semaforu pisalo 32:13, tada je Filip Čović imao svojih pet minuta kada je pogodio trojku, pa ukrao jednu loptu uz lagano polaganje.

Trenutak koji je trebalo zabeležiti jeste povreda Ognjena Dobrića, koji se povredio u drugoj četvrtini, morao je van parketa nakon kontakta sa Koprivicom. Neugodna povreda, izgleda ozbiljno, radi se o kolenu i videćemo kolika mu pauza predstoji.

Stefan Janković je bio raspoložen danas u dresu Crvene zvezde, upravo je on krajem treće četvrtine doneo ogromnu prednost od +25.

U poslednju deonicu Crvena zvezda je unela 26 poena prednosti, bila je to prava prilika da Alimpijević razigra sve svoje košarkaše i da Crvena zvezda upiše još jednu laganu pobedu u domaćem šampionatu.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde su bili Stefan Janković i Džejms Feldin sa po 17 poena, s tim što je Janković bio stoprocentan u šutu sve do poslednjeg minuta utakmice, imao je i 8 skokova. Kod gostuju samo Bitadze vredan pomena, on je postigao 16 poena.

Dakle, u grupi A nakon dva odigrana kola Crvena zvezda i Borac imaju po 2 pobede, po jednu imaju Zlatibor i Mega, dok su bez pobede Tamiš i Mladost Amiral.



 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke